Site coolinaria.ro

Este rentabil sa cultivam ierburi si condimente in apartamentul personal?


Este rentabil sa cultivam ierburi si condimente in apartamentul personal? Cu siguranta ca da. Raspunsul nici nu poate fi altul odata ce ai reusit tu insuti sa cresti fie si macar 2-3 sortimente de plante folosite frecvent la gatit. Nu se poate cultiva patrunjelul sau mararul in apartament, nimic de zis, dar fara nici o indoiala oricine isi poate permite sa aloce timp cultivarii mentei, a arpagicului, busuiocului, rosmarinului si multor altor plante aromate care nu necesita cantitati mari la gatit.

In marile magazine cu profil alimentar din tara se ofera de cativa ani cumparatorilor interesati de acest lucru ghivece gata rasarite cu tot felul de ierburi si condimente pentru gatit, fiind de ajuns sa cunosti temeinic cum poti sa ai grija de aceste mini-culturi de apartament pentru a obtine cele mai proaspete si parfumate condimente, crescute cu mana ta si mereu disponibile la preturi destul de convenabile.

Multe dintre "condimentele de apartament" nu necesita o atentia speciala pentru ingrijirea lor, dar au totusi nevoie de multa apa si soare pentru a evolua multumitor, iar timpii lor de crestere sunt modici, uneori fiind nevoie doar de cateva saptamani pentru o recolta de succes, iar alteori fiind necesar chiar si mai bine de o luna de zile pentru a se culege primele roade.

Avantajul oferit de produsele de acest tip din magazine este dat de faptul ca plantele sunt deja rasarite
Indiferent daca se cumpara ghivecele cu condimente proaspete din magazine sau ne alcatuim noi insine propria cultura de seminte, la alegere, a cultiva astfel de plante in apartament este oricand o idee buna, asta mai ales daca ne si place mult sa gatim.

Desigur ca, dintr-un anumit punct de vedere, si acest bun obicei nu e pana la urma decat un moft, dar atunci cand stii ca gatesti cu ceva crescut de tine parca totul e si mai gustos, si mai sanatos si, una peste alta, se pare ca se justifica din plin toate eforturile pentru cresterea plantelor folosite la gatit in apartamentul nostru personal.

Autor:  Lucia Mihailescu