Site coolinaria.ro

Cerealele integrale ca adjuvant la cura de slabit


Cerealele integrale ca adjuvant la cura de slabit In ciuda opiniei populare care nu incurajeaza aportul de cereale la o cura de slabit, medicii ne recomanda sa introducem asemenea alimente intr-un plan alimentar care tinteste pierderea in greutate, in special femeile putand astfel sa beneficieze de suplimente de vitamine importante pentru aspectul si sanatatea lor pe termen lung.

Carbohidrati si fibre alimentare
Din cauza continutului lor mare de carbohidrati complecsi, cerealele integrale sunt adesea neglijate la cura de slabit, crezandu-se ca ar conduce la cresteri in greutate, insa studiile stiintifice arata cu totul altceva, respectiv se precizeaza aici faptul ca toate femeile care consuma regulat portii moderate de cereale integrale castiga in greutate mai greu decat alte femei care nu consuma mai deloc asemenea alimente.

Cerealele integrale, bogate si in carbohidrati, contin totusi si multe fibre alimentare, dar si vitamine si minerale de maxima importanta pentru organismul unei femei, iar aceasta s-a dovedit a fi un fapt benefic pentru scaderile sanatoase in greutate si pentru mentinerea unei stari constante de bine peste zi. Suplimentar, cerealele stimuleaza si sanatatea sistemului circulator, lucru de dorit in conditiile bolilor specifice din zilele noastre, care afecteaza in egala masura femeile ca si barbatii.

De bun augur e si faptul ca cerealele integrale pot fi intalnite intr-o mare varietate de produse alimentare si pot de asemenea sa fie usor introduse ca ingrediente la gatit, in special fulgii de ovaz fiind un supliment excelent la masa pentru femeile de toate varstele, dar si pentru copii si barbati. Fulgii de ovaz sunt buni si la slabit, dar si pentru reducerea colesterolului negativ si sanatatea sistemului circulator in general.

Produse cu cereale integrale
Pe piata, cerealele integrale pot fi procurate sub forma de fulgi, paste fainoase, faina integrala, faina graham, faina de secara, cereale pentru micul-dejun, porumb si grau integral, paine si diverse alte preparate de brutarie, popcorn simplu, etc. Produsele care contin cereale integrale au de regula pe eticheta aceasta specificatie, iar daca nu se specifica acest lucru atunci aproape sigur nici nu va fi vorba despre cereale integrale ci despre varianta lor rafinata.

Cerealele integrale isi pot insa pierde o parte dintre proprietatile lor benefice pentru sanatate si cura de slabit daca primesc adaosuri de zahar si alti indulcitori sau daca nu sunt introduse in cantitati optime intr-un produs final si se recomanda mai multa atentie la cumparaturi pentru a se procura doar acele cereale integrale utile pentru obiectivele unei diete echilibrate si de lunga durata.

Ca adjuvant la o cura de slabit, cerealele integrale se consuma fie gatite simplu, fie consumate cu putin lapte degresat sau sucuri naturale de morcovi, mere, citrice, ceai verde etc. si pot fi servite nu doar la micul-dejun ci si inainte de celelalte mese principale ale zilei pentru a scadea rapid pofta de mancare datorita continutului lor mare de fibre alimentare. Cerealele integrale se consuma in cantitati moderate si trebuie obligatoriu acompaniate peste zi si de un consum mai mare de apa pentru a nu aparea efecte secundare generate de aportul mare de fibre alimentare.

Autor:  Lucia Mihailescu