Site coolinaria.ro

Ce alimente contin antioxidanti din belsug pentru tinerete si frumusete indelungata?


Ce alimente contin antioxidanti din belsug pentru tinerete si frumusete indelungata? Cu siguranta nu includeti multe dintre voi anumite categorii de alimente la dieta voastra, desi acestea ne sunt recomandate pentru bogatia lor de antioxidanti si rolul benefic asupra sanatatii pielii si a tuturor organelor noastre interne.

Unul din motivele pentru care multe dintre aceste alimente sunt adeseori neglijate la dieta este, in mod paradoxal, faptul ca sunt produse alimentare banale, cu care ne-am obisnuit de copii, dar pe care tindem sa le omitem adesea din neglijenta din alimentatia noastra.

1. Legumele boabe, spre exemplu, si in special fasolea si nautul trebuie consumate in cantitati moderate si vor oferi mari beneficii pentru sanatate. Cei care nu sunt prea buni bucatari le cam resping din start, dar cu ajutorul unor retete culinare bune se pot gati mese chiar delicioase si cu legumele boabe.

2. Merele se gasesc in anumite perioade ale anului in belsug pe piata si inca la preturi convenabile, dar nu intotdeauna sunt prezente zi de zi in alimentatia voastra. Nu se stie de ce, dar, de o bucata de vreme, merele sunt parca ignorate prin pietele agro-alimentare din Romania.

3. Prunele, la fel ca si merele, sunt benefice pentru sanatate, dar trebuie consumate mai rar, de doua ori pe saptamana maximum, deoarece contin si unele urme de oxalati care ar putea contribui la aparitia pietrelor la rinichi printr-un consum crescut.

4. Afinele au inceput sa fie disponibile si in stare proaspata pe piata, dar exista si produse bune cu afine uscate sau conservate in alt fel, si acestea utile pentru o dieta de frumusete gratie stimularii excelente a circulatiei periferice si bunei irigari a tuturor zonelor pielii voastre.

5. Nici capsunile nu sunt usor de gasit insa merita introduse la masa macar o data pe saptamana pentru efectele lor antiinflamatorii si bogatia de antioxidanti pe care o contin. In special femeile mai in varsta ar putea beneficia de aportul de capsuni la dieta daca le consuma ceva mai des pe durata unei saptamani.

6. Anghinarea se gaseste mai nou prin orice magazin alimentar care se respecta si are efecte foarte benefice asupra sanatatii, ajutand simtitor la stimularea activitatii sistemului imunitar.

7. Ciresele nu se gasesc intotdeauna proaspete, dar compotul de cirese bine preparat nu este nicidecum mai sarac in nutrimente decat produsul proaspat si merita introdus si acesta saptamanal la o dieta de frumusete.

8. Mierea de albine, in special sortimentele mai deschise la culoare, asa cum e mierea de salcam, e foarte indicata pentru frumusete, fiind si ceva mai putin acida, dar mierea poliflora e la fel de buna si aceasta. Atentie totusi la sursele de unde va procurati mierea de albine, multi dintre producatori venind cu produse falsificate si nesanatoase pe pietele romanesti.

9. Nucile pecan si nucile macadamia vor ajuta la sanatatea intregului sistem circulator si pot fi folosite cu succes si ca ingrediente in retete delicioase.

10. In mod similar, uleiurile vegetale la prima presa pot fi introduse la dieta, dar pot fi utilizate si extern, cu efecte dintre cele mai pozitive asupra pielii si a starii generale de bine.

Autor:  Lucia Mihailescu