Site coolinaria.ro

Cateva produse alimentare de mare folos pentru alimentatia tinerelor femei


Cateva produse alimentare de mare folos pentru alimentatia tinerelor femei Un organism sanatos, pregatit pentru efort si stres prelungit si capabil sa si procreeze are nevoie constant de o alimentatie bine echilibrate in nutrimente, iar femeile tinere necesita din acest punct de vedere multe suplimente zilnice care sa le ajute sa ramana in forma fara a castiga in greutate si fara a mai resimti oboseala specifica unui stil de viata si alimentar incorect.

Pentru perioadele mai putin fericite de pe parcursul unei intregi luni de zile, pentru a se stimula fertilitatea, pentru prevenirea efectelor imbatranirii sau pur si simplu pentru mentinerea unei sanatati de fier, femeile tinere ar trebui sa includa frecvent in dieta lor:

1. Salate, spanac si multe zarzavaturi proaspete
Acestea sunt necesare pentru intretinerea pielii si stimularea sistemului imunitar si ofera cantitati numai potrivite de fier, acid folic si antioxidanti care vor fi folositi de organism pentru a se lupta cu orice tip de agresiune, alergeni sau virusi de sezon.

2. Ouale
Chiar si daca se consuma 3 albusuri de ou pe zi, fara galbenus, ouale tot isi vor arata din plin utilitatea pentru o dieta echilibrata, fiind surse excelente de proteine si acizi grasi omega-3, dar si de fier si calciu. Bineinteles, ouale organice sunt superioare celor obisnuite din comert.

3. Carnea de peste
In mod aparte, somonul este foarte benefic pentru dieta unei femei tinere, echilibrand foarte rapid activitatea la nivel hormonal si putand sa previna multe probleme de sanatate si inflamatii ale organismului mai ales in preajma menstruatiei. Somonul si alte sortimente de peste previn de asemenea stresul si cancerul de san si pot ajuta la combaterea ulterioara a osteoporozei.

4. Lactate si branzeturi moi degresate
Surse foarte bune de calciu, acestea trebuie sa apara in fiecare zi la masa, dar in portii moderate. Iaurtul degresat, simplu, este prietenul cel mai de nadejde pentru o femeie care tine mult la sanatatea sa. Dintre branzeturi, cele moi sunt recomandate, acestea putand sa fie si gatite la cuptor si pastrandu-si proprietatile lor nutritive.

5. Ficatul de vita si pasare
Nu e nevoie sa se consume decat de 2 ori pe saptamana, pentru a suplini alternativ necesarul de fier si proteine si este si usor de procurat la ora actuala din comert. Portii moderate de ficat servite constant la o dieta de intretinere vor permite o evolutie foarte buna mai ales in perioadele mai expuse din viata unei femei: graviditate, menstruatie, boala.

6. Legumele boabe
Alaturi de ficat, acestea sunt surse foarte bune pentru proteine, dar si vitamine din gama B, multe femei tinere inca omitand sa isi procure cantitati mai mari din aceste vitamine pe cale alimentara. Vitaminele din gama B sunt de ajutor pentru sistemul imunitar si ofera frumusete si viata lunga.

7. Cerealele integrale si painea integrala
Nu e nevoie de cantitati mari ci doar de portii moderate din aceste cereale pentru a se obtine cele mai bune beneficii pentru sanatate, studii de data foarte recenta aratand faptul ca femeile care consuma si cereale integrale in fiecare zi se ingrasa mult mai greu decat cele care nu consuma mai deloc astfel de alimente.

8. Fructe si citrice
Consumand macar 2 mere pe zi sau, alternativ, 2-3 portii de cirese, struguri, banane, citrice, rodii, kiwi etc. o femeie se asigura ca organismul sau va suferi mai putin din cauza inflamatiilor, iar pielea in primul rand, dar si ficatul si inima ii vor multumi pentru antioxidantii pretiosi prezenti in asemenea fructe ieftine si la indemana oricui.

9. Legume colorate
Consumand regulat suc de rosii gatit la temperatura inalta, ardei grasi, castraveti, morcovi, sflecla rosie, varza rosie, sparanghel, broccoli etc. se asigura in organism cantitati crescute de substante cu rol decisiv in reglarea activitatii hormonale, prevenirea efectelor imbatranirii si stimularea sanatatii generale a organismului.

10. Grasimi sanatoase
Ulei de masline virgin si consumat ca atare, ulei de rapita, migdale, nuci, seminte de floarea-soarelui, nuca de cocos, avocado si orice alte surse de grasimi mononesaturate trebuie introduse la dieta pentru o stare de bine crescuta, o piele de invidiat si eliminarea definitiva a inflamatiilor care afecteaza periodic organismul oricarei femei, indiferent de cat de sanatoasa este aceasta.

Nu in ultimul rand, consumul crescut de apa si prezenta zilnica a fibrelor alimentare vor garanta femeilor tinere un stil de viata sanatos si placut, astfel putandu-se obtine garantii suplimentare ca bebelusii programati sa apara vor fi foarte sanatosi, ca si alaptarea va decurge in conditii optime si, in general, ca viata va decurge in mod placut, fara grave probleme de sanatate si fara schimbari frecvente de dispozitie cauzate de o alimentatie gresita, neglijata ani de zile la rand.

Autor:  Lucia Mihailescu