Site coolinaria.ro

Sulfatul de glicozamina ajuta la durerile de genunchi si alte dureri articulare


Sulfatul de glicozamina ajuta la durerile de genunchi si alte dureri articulare O varianta a sulfatului de glucozamina este produsa in mod natural de organismul uman si serveste la regenerarea tesuturilor si a cartilajelor din zona articulatiilor, dar odata cu inaintarea in varsta aceasta substanta poate sa nu mai apara in cantitatile necesare si de aceea savantii in medicina au gasit o solutie buna de laborator prin care ei suplinesc necesarul de sulfat de glucozamina la toate persoanele care inregistreaza deficite mari din acest punct de vedere.

In cadrul studiilor medicale intreprinse de-a lungul timpului, sulfatul de glucozamina administrat la pacientii cu probleme diverse ale articulatiilor a inregistrat rezultate foarte bune, motiv pentru care in prezent medicii prescriu in mod frecvent medicamente care contin aceasta substanta. Din pacate, nu toate medicamentele de pe piata contin si dozele optime de sulfat de glucozamina recomandate de catre specialisti si de aceea trebuie facuta o selectie mai riguroasa la achizitionarea unor produse de acest tip din farmacii.

Sulfatul de glucozamina se administreaza de regula pe cale orala in cure de durata medie, care pot fi prelungite pana la 12 saptamani, dupa care se observa de obicei o imbunatatire simtitoare a calitatii vietii la pacientii care urmeaza un asemenea tratament. Intrucat sulfatul de glucozamina este produs in mod natural de catre organism, medicamentele care il contin sunt bine tolerate de catre bolnavi, substanta fiind absorbita rapid de catre organism.

Sulfatul de glucozamina poate, simultan cu suplinirea necesarului de substanta activa catre tesuturi si cartilaje, sa reduca si durerea sau inflamatia de la nivelul articulatiilor afectate, motiv pentru care pacientii nu vor mai trebui sa apeleze atat de frecvent la alte medicamente cu rol antiinflamator si analgezic, lucru pozitiv de altfel si pentru stimularea refacerii pe cale naturala a articulatiilor bolnave. In special pacientii care sufera de dureri si probleme grave ale genunchilor beneficiaza din plin de efectele bune ale sulfatului de glucozamina, nu intotdeauna cartilajele refacandu-se complet, dar fiind totusi eliminata durerea din locul afectat.

Un alt efect pozitiv al administrarii de sulfat de glucozamina este si absenta efectelor secundare datorita faptului ca aceasta substanta este produsa in mod natural si de organismul uman, care o va recunoaste chiar si atunci cand este administrata sub forma de supliment medicamentos. Mai putin in cazul persoanelor care sufera de diabet, sulfatul de glucozamina poate fi administrat in bune conditii tuturor celorlalti pacienti cu rezultate suficient de convingatoare incat sa se justifice pe deplin un asemenea tratament alternativ pentru problemele de natura articulara.

Pe piata romaneasca exista, din fericire, suficiente medicamente care contin sulfat de glucozamina, dar este dificil sa alegi un medicament bun care sa se incadreze si intr-un buget oarecum mai redus. Trebuie inteles faptul ca nu toate medicamentele scumpe sunt neaparat si bune, fiind important ca acestea sa contina in primul rand aceasta substanta si abia in mod secundar si alte substante utile pentru articulatiile dumneavoastra. De aceea, va puteti procura cu ajutorul medicului si al farmacistilor si medicamente excelente la preturi convenabile, important fiind sa nu va lasati sedusi de reclama agresiva, ci sa alegeti exact ceea ce se potriveste mai bine cu starea voastra de sanatate si, bineinteles, cu bugetul vostru.

Autor:  Lucia Mihailescu