Site coolinaria.ro

Detoxifierea colonului merita sa acompanieze dieta de primavara!


Detoxifierea colonului merita sa acompanieze dieta de primavara! Dieta de detoxifiere pe care o adoptam primavara nu este completa fara o detoxifiere adecvata a colonului, doar in acest mod putandu-se cu adevarat vorbi despre eliminarea celor mai multe dintre toxinele care stau ascunse chiar si cu anii in organimul nostru.

Detoxifierea colonului - afectiuni si beneficii
Masurile alimentare utile pe care le luam odata cu venirea primaverii si mai ales eliminarea multor produse animale de la dieta noastra permit in egala masura si o detoxifiere rapida a colonului, aceasta putandu-se realiza fie acasa, prin simple clisme si alte metode sigure aprobate de medicul nostru de familie, sau intr-o clinica specializata, unde se ofera si asistenta medicala profesionala.

Prin detoxifierea corecta a colonului, ficatul si rinichii nostri se vor bucura de un plus de sanatate, iar activitatea intregului sistem digestiv va fi reasezata dupa niste standarde optime, care vor permite o mai corecta procesare a alimentelor, mai ales daca nu ne incarcam nici pe viitor dieta cu multe produse animale si in special cu carne, care este mai dificil de procesat de catre organismul nostru.

Prin detoxifierea anuala sau mai deasa a colonului, se pot combate foarte multe dintre afectiunile grave ale colonului si sunt ameliorate o serie de alte afectiuni deja prezente, in mod special hemoroizii, colonul iritabil, diverticulita sau alte afectiuni fiind foarte eficient prevenite si pe aceasta cale.

Alimente recomandate pentru detoxifiere
In paralel cu detoxifierea colonului, si o cura de detoxifiere a intestinului subtire va stimula mai bine digestia si absorbtia de nutrimente in organism, iar metoda este simpla si presupune consumul marit pe parcursul unei intregi saptamani de mere si grapefruit, urmata la finalul saptamanii de un tratament "de soc" cu ulei de masline si suc proaspat de lamaie, care sa faciliteze eliminarea multor resturi si de pe traseul intestinului subtire.

Surprinzator, dar se pare ca o detoxifiere corecta a colonului va optimiza foarte bine si activitatea sistemului limfatic, astfel eliminandu-se de fapt si o serie de inflamatii grave ale organismului, daca acestea sunt deja prezente sau prevenindu-se aparitia unor asemenea inflamatii pe viitor. Detoxifierea de primavara a colonului este prin urmare o masura prioritara de luat, intregul nostru trup urmand sa "intinereasca" si sa functioneze din nou la parametrii sai optimi.

Autor:  Lucia Mihailescu