Site coolinaria.ro

Socuri electrice folosite pentru tratarea obezitatii!


Socuri electrice folosite pentru tratarea obezitatii! In Italia s-a pus de ceva vreme la punct o metoda medicala inedita pentru tratarea obezitatii, care face apel la socurile electrice transmise prin intermediul unui aparat special gandit pentru acest tratament, rezultatele obtinute pana in prezent aratand ca intr-adevar este vorba despre metoda cu mari sanse de succes pentru tratarea obezitatii cu o maxima eficienta.

Doctorul Valerio Cigaina din Mestre, Italia a reusit sa inregistreze succese bune brevetand aceasta metoda de tratament, el folosind pentru o eficienta crescuta mici implanturi in peretii stomacului, care raspund la socurile electrice scazand apetitul alimentar si creand astfel un efect similar cu cel al stomacului micsorat prin metoda chirurgiei clasice.

Trimitand 12 semnale electrice pe minut, aparatul doctorului Cigaina reuseste sa incetineasca contractiile musculare ale tubului digestiv, in acest mod pacientii simtindu-se satui mai repede decat de obicei si inca pentru un interval mare de timp, lucru foarte pozitiv pentru succesul unei cure de slabit.

Pentru a se reusi pe deplin stimularea scaderii in greutate, pacientul obez trebuie sa fie de acord sa i se implanteze un mic aparat care sa controleze contractiile muschilor de pe traseul tubului digestiv, in acest mod tintindu-se o scadere insemnata a portiilor servite la mesele zilnice, cu un efect garantat asupra pierderilor serioase in greutate.

Prin apelul la metoda doctorului Valerio Cigaina, multi pacienti obezi au reusit sa piarda in greutate cu pana la 25 de procente din greutatea lor corporala initiala, nefiind documentate pana la ora actuala efecte serioase grave ale introducerii implantului sau a administrarii pe perioade lungi de vreme de socuri electrice catre peretii stomacului.

Comunitatea medicala internationala este foarte favorabila acestei metode alternative pentru tratarea obezitatii, multe spitale din intreaga lume dorindu-si sa ofere la randul lor aceasta metoda de tratament eficienta catre pacientii lor obezi. Pe moment, tratamentul cu socuri electrice este disponibil doar in Europa, insa nu peste multa vreme va fi larg practicat pe tot globul, nefiind nevoie decat de aprobarea forurilor inalte de sanatate pentru ca acest lucru sa se si intample cat mai curand.

Autor:  Lucia Mihailescu