Site coolinaria.ro

Ciocolata neagra si dietele de slabit


Ciocolata neagra si dietele de slabit Savantii de peste ocean continua sa ne uimeasca cu noi virtuti ale banalei ciocolate negre, recent ei descoperind cu surprindere faptul ca persoanele care consuma ciocolata in mod repetat si cu moderatie risca sa castige in greutate mai putin decat cele care nu consuma deloc ciocolata.

Nu se cunosc deocamdata mecanismele care fac acest lucru posibil, dar se crede la ora actuala in lumea medicilor si a savantilor ca ciocolata contine unele substante care determina cumva organismul sa ceara mai putine calorii odata ce si-a satisfacut apetitul si cu putina ciocolata, acesta fiind in consecinta motivul pentru care ciocolata ar ajuta la mentinerea siluetei.

In ciuda acestor descoperiri, medicii nu pot totusi recomanda cu mana pe inima consumul regulat de ciocolata pentru un mai bun control al greutatii corporale, alte studii stiintifice fiind necesare pentru a se stabili in deplina cunostinta de cauza rolul clar jucat de ciocolata in cadrul proceselor complexe ale metabolismului uman.

In alte studii mai vechi, abtinerea stricta de la dulciuri si ciocolata in cadrul unei diete de slabit s-a dovedit a fi mai degraba daunatoare pentru succesul dietei, fiind si aici mai indicat sa se permita servirea de portii mici din aceste alimente decat sa se elimine complet de la dieta.

Persoanele care adora ciocolata pot deci sa isi satisfaca si pe viitor aceasta pofta a lor, dar cu masura, deoarece silueta lor nu pare sa se afle in primejdie din acest motiv, iar persoanele care nu consuma sau nu agreeaza ciocolata de asemenea pot sta linistite intrucat nu este obligatoriu sa consumam ciocolata pentru a ne pastra o greutate corporala optima.

Savantii in medicina sunt insa contrariati de rezultatele descoperirilor lor recente si isi doresc sa afle cat mai mult pe aceasta tema pentru a identifica acele substante prezente in ciocolata care intr-adevar pot regla multumitor apetitul nostru si rata metabolismului.

Pana atunci insa, adica pana ce cercetatorii ne vor lumina mai mult pe acest subiect, e bine sa consumam ciocolata ca de obicei, fara a face insa si excese, deoarece stim cu totii ca nu de putine ori "ce e prea mult, strica".

Autor:  Lucia Mihailescu