Site coolinaria.ro

Cum folosim betisoarele chinezesti la servirea mesei?


Cum folosim betisoarele chinezesti la servirea mesei? Faimoasele betisoare chinezesti au o vechime impresionanta de peste 3000 de ani si au fost dintotdeauna folosite pentru servirea civilizata a meselor, cerand de aceea o maiestrie aparte necesara manuirii lor adecvate.

Tinute in mod traditional doar cu mana dreapta, betisoarele chinezesti se pot folosi in prezent cu ambele maini, desi eticheta cere in continuare sa se faca apel doar la mana dreapta pentru servirea mesei cu aceste betisoare inedite.

Existente in mai multe variante, betisoarele chinezesti vin in diferite forme si marimi adresate atat adultilor, cat si copiilor, si pot fi confectionate alternativ din bambus, fildes, lemn si chiar plastic, cele mai cautate fiind desigur cele confectionate din materiale scumpe.

Putina lume stie si faptul ca betisoarele chinezesti se folosesc in egala masura pentru servirea meselor, dar si pentru gatit, iar manuirea lor se invata in timp, cerand o practica indelungata si chiar prezenta unui maestru care sa ne deprinda cu folosirea lor corecta.

Betisoarele chinezesti se manuiesc de regula in felul urmator:
- Primul betisor se pozitioneaza intre degetul mare si aratator, cu partea inferioara imediat sub degetul mijlociu, pentru a ramane astfel fix.

- Al doilea betisor se tine intre varfurile degetului aratator si cel mijlociu si este controlat cu varful degetului mare pentru a prinde bucatelele de mancare.

Deloc simplu de deprins intr-o prima faza, manuirea betisoarelor chinezesti se invata in timp, iar satisfactia de a consuma hrana preferata si in acest mod este suficient de mare incat sa justifice toate eforturile.

Datorita acestui mod unic de a consuma mesele zilnice, multa lume poate reusi sa exercite un control mai strict asupra greutatii corporale, fiind ideal felul in care imbucaturile mici servite cu betisoarele chinezesti pot potoli in mod echilibrat apetitul alimentar oricat de mare ar fi acesta.

O formula foarte civilizata de servire a hranei, betisoarele chinezesti merita luate in considerare mai ales de catre cei care isi doresc sa tina o cura serioasa de slabit, dar la fel de bine pot fi utilizate alternativ si de restul lumii, fie din simpla curiozitate, fie pentru a deprinde la superlativ si aceasta modalitate originala de servire a bucatelor.

Autor:  Lucia Mihailescu