Site coolinaria.ro

Pasii principali in preventia diabetului


Pasii principali in preventia diabetului Diabetul nu tine cont de varsta, de sex, de profesie, de rasa sau din ce zona esti originar. Alimentele pe care noi le consumam sunt transformate in glucoza la nivelul stomacului si intestinului. Glucoza ajunge in sange, care este apoi transportata in toate celulele corpului cu ajutorul insulinei.

Insa diabetul afecteaza acest hormon numit insulina si opreste transportul corect al acestuia in corp. Printre consecintele diabetului sunt: setea excesiva, obezitatea, dureri de stomac si varsaturi, infectii dese iar ranile se vindeca extrem de greu etc.

Cum sa previi diabetul
Fii o persoana activa: trebuie sa faci miscare, fie ca e vorba de o scurta plimbare, de mers la sala, de jucat tenis sau de dans. Indiferent ce alegi, important este sa iti mentii nivelul de energie ridicat. Prin miscare elimini si mult stres, care este unul dintre principalii factori ce determina aparitia diabetului.

Nu sari peste masa de dimineata: micul dejun este important pentru ca determina punerea in miscare intr-un mod echilibrat si corect a zaharului din sange. Astfel, ii oferi organismului sursa de energie din care sa se poate alimenta toat functiile. Daca te infometezi pana spre dupa-amiaza, nu faci decat sa-ti produci dezechilibre in corp.

Tine-te departe de calorii: daca vrei sa te tii departe de diabet, atunci trebuie sa fii in forma, intrucat greutatea in plus nu este sub nici o forma acceptabila. Nu iti impune sa slabesti pana aproape sa devii piele si os - este suficient sa ai greutatea normala in functie de varsta si inaltime.

Atentie la ce mananci: consuma moderat calorii si grasimi, mentine nivelul ridicat de fibre, fructe si legume ce iti pun in miscare metabolismul, mentinandu-ti astfel sanatatea.

Renunta la vicii: Alcoolul, fumatul, excesul de cafea afecteaza insulina foarte mult, mai ales in consumul exagerat a unuia dintre cele trei sau prin combinarea lor.

Autor:  Raluca Rusu