Site coolinaria.ro

Consumul de alcool genereaza in timp stari cronice de balonare a stomacului


Consumul de alcool genereaza in timp stari cronice de balonare a stomacului Asociate adesea de catre specialistii in medicina, consumul de alcool si balonarea sunt probleme strans legate una de alta, stiut fiind faptul ca unul dintre efectele secundare ale consumului regulat de alcool este umflarea stomacului cauzata de excesul de toxine din organism.

Prin consumul de alcool, organismul ajunge frecvent sa sufere din cauza unei stari generale de inflamatie, balonarea fiind doar unul dintre efectele secundare si putand fi acompaniata de inflamarea fetei, de crampe, senzatia de sufocare si alte efecte secundare neplacute.

Consumat regulat si in cantitati marite, alcoolul poate produce o stare cronica de balonare in organism, in stomac acumulandu-se treptat mase tot mai mari de gaze sulfuroase care creeaza un disconfort vizibil chiar si pentru mai multe zile la rand.

Pe masura trecerii timpului, starile de balonare cronica pot avea un impact negativ si asupra procesarii corecte a alimentelor, din acest motiv alcoolicii nemaireusind sa isi extraga necesarul de nutrimente din alimente si refuzand chiar sa mai consume mesele zilnice dupa un program fix pentru a nu mai experimenta starile de disconfort care apar pe parcursul servirii mesei si imediat dupa aceea.

Balonarea cronica apare mai ales atunci cand se consuma alcool pe fond nervos, fiind deosebit de riscant pentru sanatate sa se apeleze la alcool pentru a se evita problemele din viata reala ori pentru a se face fata mai usor stresului peste zi.

Consumul crescut de apa peste zi poate reduce efectele neplacute ale balonarii pe fondul consumului de alcool, unele medicamente fiind de asemenea de bun folos, dar nu si la fel de importante precum consumul marit de apa pe parcursul intregii zile.

Pe perioadele cat se consuma alcool in cantitati mai mari este de asemenea recomandat sa se evite mesele bogate in varza, broccoli, conopida si alte legume sulfuroase si de asemenea ar trebui evitat si aportul de cereale de tot felul la dieta pentru a se reduce astfel efectele negative ale balonarii asupra organismului.

O stare deloc placuta, balonarea cauzata de consumul crescut de alcool poate fi intr-un final evitata prin exercitarea unui control mai strict asupra portiilor zilnice, fiind permis si chiar incurajat sa se consume pana la 50-70 ml de alcool in fiecare zi, dar nu si mai mult sau, oricum, nefiind indicat sa se consume cantitati mari de alcool la intervale scurte de vreme.

Nu doar starile de balonare cronica a organismului, dar si alte probleme de sanatate pot fi prevenite si ameliorate prin controlul mai strict exercitat asupra consumului de alcool, fiind intru totul recomandat sa se manifeste un maximum de precautii din acest punct de vedere pentru a se obtine asa doar plusuri pentru sanatate si nici un fel de neajunsuri cauzate de consumul necontrolat de alcool.

Autor:  Lucia Mihailescu