Site coolinaria.ro

Iute si picanta


Iute si picanta Mancarea picanta ne poate da foc papilelor gustative inundandu-le cu un val aromatic ce nu poate fi stins nici cu 3 cani de apa. Fie ca vorbim de piper, de ardei iuti, de boia, de seminte de mustar, chili precum si de alte condimente picante acestea formeaza impreuna un zid de protectie pentru trupul tau. Desi in mare majoritatea a timpului auzim ca nu este bine sa consumam mancare puternic condimentata astazi va vom arata si partea pozitiva a acestor ostasi picanti:

- mancarurile picante ajuta la arderea mai multor calorii, prin stimularea metabolismului;
- stimuleaza si imbunatatesc sistemul imunitar;
- reduc pofta de mancare, diminuand senzatia de foame;
- usureaza procesul de digestie si se evita balonarile;
- consumate moderat pot duce la prevenirea unor afectiuni cardiovasculare;
- imbunatatesc circulatia sangelui si pot duce la scaderea colesterolului;
- piperul negru ne ajuta la detoxifierea ficatului;
- elimina tensiunea arteriala.

Pentru a obtine toate aceste avantaje nu trebuie sa abuzam de aceste tipuri de condimente, tot ce este consumat in surplus nu ne poate face mai sanatosi ci doar mai bolnavi. Atentie nu neaparat la ceea ce consumati ci la cat consumati. Si nu uitati, "mananci ca sa traiesti, nu traiesti ca sa mananci".

Autor:  Raluca Rusu