Site coolinaria.ro

Decorix - Ajutorul tau de incredere in bucatarie!


Decorix - Ajutorul tau de incredere in bucatarie! Pregateste-te de primavara bogata in legume si incearca acum sa gatesti tot soiul de mancaruri usoare, revigorante si bogate in vitamine.
In acest sezon, legumele sunt cele care ar trebui sa se afle cel mai des pe masa ta. Fie ca te racoresti cu o salata sau te delectezi cu o mancare de legume, important este sa iti asiguri necesarul zilnic de vitamine.
Salatele sunt favoritele acestui sezon. Poti incerca, de exemplu, o salata cu orez sau cu paste, doua combinatii care pot fi pastrate mai multe zile in frigider, devenind si mai gustoase.

Consideri ca este momentul sa tii un regim sanatos de mancare si sa treci pe legume? Nimic mai bun. Stiai ca atunci cand gatesti la abur legumele (cu frunze: salata, etc.) in unt sau putin ulei de masline, acestea isi vor pastra mai multe vitamine?
Pentru asta noi iti recomandam un vas de gatit cu aburi Mastrad® - din silicon sau un rotisor cu aburi Lekue.

Cumpararea unor alimente sanatoase este primul pas spre o dieta mai buna; prepararea corecta a acestor alimente este insa o practica la fel de importanta.
Daca vrei sa incerci un alt mod de a manca rosiile, atunci trebuie sa stii ca acestea sunt bune si pregatite pe gratar; caldura atrage dupa sine o reactie chimica interesanta la nivelul legumei, care face ca nutrientii acesteia sa fie mai usor absorbiti in corp.
Iata o reteta simpla: ia cateva rosii lunguiete, taie-le pe lungime, aranjeaza-le pe o foaie de copt, picura putin ulei de masline si da un praf de sare si piper, dupa gust. Se lasa in cuptor timp de 15-20 de minute, pana devin usor zbarcite. Pot fi mancate ca garnitura la felul doi sau mai ales la paste.
Produsele recomandate de Decorix.ro pentru aceasta reteta sunt: 2 foi pentru copt antiaderente si deja clasica stropitoare de ulei speciala pentru cuptor.

Atunci cand feliezi produsele proaspete, taie bucati mari. Portiile mici inseamna ca o parte mare din leguma sau fructul respectiv este expusa luminii si oxigenului, lucru care le scade cantitatea de substante hranitoare. Bucatile mari de legume isi mentin o cantitate mai mare de vitamina C, care este esentiala pentru un sistem imunitar puternic.
Pentru a-ti usura munca, Decorix.ro iti propune un taietor de legume multifunctional, care taie felii sau rondele de diferite grosimi, taie in sferturi si decojeste legumele.

Fructele de sezon ca cirese, piersici, capsuni pot fi folosite pentru prepararea de sucuri delicioase sau milkshake-uri. Ai nevoie de gheata, fructe si de minunatul Smoothie maker, care este echipat cu un sistem cu lame duble si beneficiaza de un sistem "turbo" pentru a marunti fructe, legume si cuburi de gheata intr-un timp record. Peste toate aceste se adauga lapte si gata! ai pregatit o gustare hranitoare pentru intreaga familie.
Cu ajutorul imaginatiei tale si al sfaturilor noastre, poti obtine feluri de mancare delicioase, sanatoase si cu aspect atragator.

Autor:  Madalina Guta