Site coolinaria.ro

Cateva idei pentru bucatarii incepatori


Cateva idei pentru bucatarii incepatori Pestele prea uleios sau cu iz puternic se poate depune intr-un container din plastic acoperit care se umple cu lapte si se lasa peste noapte la frigider. Dimineata se spala cu apa rece, iar la gatit va fi mai putin gras si cu un miros placut.

Supele sau ciorbele prea sarate se dreg cu o lingura de zahar si una de otet care se adauga in oala aflata la fiert.

Cartofii piure pot arata mai pufosi daca se adauga un sfert de lingura de praf de copt in cartofii fierti inainte de a-i strivi.

Atunci cand vreti sa masurati cantitatea de miere de albine, zahar sau alt ingredient lipicios si nu doriti sa se lipeasca de peretii recipientului ungeti marginile cu putin ulei de masline.

Painea la cuptor si placintele pot arata mai aspectuos daca le ungeti usor cu un amestec de albus de oua inainte de a le pune la cuptor.

Zaharul intarit in punga sau in cutie se inmoaie prin adaugarea unei felii de mar proaspat si se asteapta una sau doua zile.

Chiftelutele si perisoarele pentru ciorba se fac mai usor cu o lingura pentru inghetata.

Costita si slanina isi pastreaza un aspect mai consistent daca se clatesc cu apa rece inainte de a le praji.

Carnea se gateste mai usor daca e lasata o ora la temperatura camerei. Se va fragezi mai uniform si va cere mai putin timp la gatit.

Daca vreti carnea de pui mai condimentata adaugati condimentele inainte si nu dupa ce o prajiti.

De fiecare data cand prajiti ceva in tigaie incercati sa cuprindeti ingredientele cu totul in ulei folosind o sita speciala.

Lamaile, portocalele sau alte fructe folosite la prepararea sucului de casa dau mai mult suc daca se lasa mai intai cateva secunde in apa fiarta.

usturoiul se curata foarte usor daca il puneti la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde.

Autor:  Lucia Mihailescu