Site coolinaria.ro

Flori de salcam - sanatate naturala


Flori de salcam - sanatate naturala In ciuda poluarii din ce in ce mai puternice, natura continua sa ne ofere produse benefice pentru sanatate. In majoritatea timpului, mai putin iarna, avem la dispozitie tot felul de plante, arbusti si arbori datorita carora putem trata unele afectiuni, evitand astfel medicamentele.

Lunii mai i se potriveste de minune versul „Au innebunit salcamii”. Mirosul imbatator de floare de salcam care se simte acum este puternic si numai bun pentru o plimbare. Desi nu ne dam seama, mireasma lui ne relaxeaza, ne destreseaza.
Din comoditate, din nestiinta sau din lipsa de timp, preferam sa apelam la medicamente. Bunicii nostri, in schimb, profitau de luna mai si culegeau florile de salcam. Le foloseau foarte mult la gatit. Clatitele umplute cu flori de salcam, mierea si dulceata de salcam au fost si sunt o specialitate apreciata de foarte multe persoane.

Afectiuni ameliorate de florile de salcam
Cat despre stres, insomnie, ulcer gastric, toate pot fi tratate cu ajutorul acestui produs de sezon. O infuzie din flori de salcam, administrata timp de o luna, elimina stresul zilnic si ne relaxeaza. In plus, ajuta la detoxifierea corpului. Insomnia, anxietatea, depresia isi au leacul tot in aceste flori.
Indiferent cum este utilizat, ca floare in vaza, saculet pus sub perna, acest arbore poate face minuni. Chiar si tusea convulsiva e combatuta printr-o cura de o luna cu salate avand drept ingredient floarea de salcam, datorita celor doi compusi specifici: acacina si robinina.

Problemele digestive, gen ulcer gastric, gastrita hiperacida, se pot trata cu pulbere din flori de salcam. Inainte de fiecare masa se ia cate o lingurita din pulbere, timp de cel putin o luna.
Efect benefic pentru sistemul digestiv are si mierea obtinuta din flori de salcam, diluata cu putina apa, si consumata seara si intre mese. Cine doreste un pansament gastric, dar prefera sa ia medicamente, poate consuma floare proaspata, maruntita. Are un gust putin dulce.

O idee racoritoare
Daca tot nu ne costa nimic, ba dimpotriva, ne face bine, am putea renunta la racoritoarele carbogazoase pentru o scurta perioada, spre exemplu, si sa consumam apa de salcam. Aceasta se obtine din macerarea, timp de 8 ore, intr-un litru de apa a unei maini de flori uscate.

Iata, asadar, cateva beneficii ale florilor de salcam. Chiar si o simpla plimbare pentru a ne bucura de aroma imbatatoare este de mare folos. Ne descreteste fruntea si ne relaxeaza.

Autor:  Alina Tibichi