Site coolinaria.ro

Cum slabesc americanii 10 kg intr-o singura luna?


Cum slabesc americanii 10 kg intr-o singura luna? Intr-un stil deja familiar noua prin maniera specific americana de prezentare, autorul Tim Ferriss a reusit sa dea lovitura in Statele Unite publicand best-seller-ul "The 4-Hour Body: An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman" sau pe scurt "4-Hour Body".

In cartea sa, Tim Ferriss prezinta cu detalii cele mai reusite, dar si mai inedite experimente de pierdere in greutate, unele punctate de momente mai picante, iar altele foarte greu de crezut la o prima lectura. Prezentarea iesita din comun a lui Tim Ferriss are insa si rolul de a contura o dieta de slabit originala, autorul asigurandu-ne ca astfel vom putea pierde si 10kg in doar o luna.

Planul alimentar al lui Tim Ferriss este astfel centrat pe acele alimente care au demonstrat in cadrul tuturor experimentelor luate sub analiza o eficienta crescuta pentru cura de slabit, aici intrand in primul rand produsele bogate in carbohidrati complecsi precum legumele, zarzavaturile si proteinele de prima calitate.

Plusand la capitolul legume, zarzavaturi si proteine de calitate si eliminand alte surse gresite de hrana precum carbohidratii seci (dulciuri, faina alba etc.), orezul, pastele, cerealele de orice fel, cartofii sau alimentele prajite se vor inregistra in scurta vreme scaderi importante in greutate, dar intr-un mod echilibrat, adica aparand si o buna crestere a masei musculare.

Un alt punct de rezistenta a dietei "4-Hour Body" este si lipsa completa de diversitate a retetelor culinare oferite zilnic, autorul insistand sa se consume doar 3-4 feluri de mancare favorite pe parcursul celor 30 de zile de dieta si nu mai multe pentru a se slabi astfel garantat si sigur. Sucurile dulci, apa minerala si chiar si sucurile de casa nu sunt permise deoarece contin si acestea calorii care se adauga la totalul zilnic.

Tim Ferriss este de acord ca vinul rosu poate aduce avantaje la cura de slabit insa nu si alcoolul in general si de aceea el recomanda doar consumul moderat de vin rosu la dieta sa speciala de slabit, dar nu si introducerea altor bauturi alcoolice in meniurile zilnice. Alimentele preferate la cura sa de slabit ar trebui sa includa albusul de oua, carnea de pasare, pestele, putina carne de vita crescuta organic, legume boabe, boabe de soia, spanac, broccoli, rosii, avocado, etc.

Chiar daca persoanele care adopta o astfel de dieta nu vor slabi chiar cu 10 kg intr-o luna de zile, rezultate bune se obtin garantat la o astfel de cura de slabit, care nu este nici prea restrictiva si nici nu cere mari eforturi financiare ori necesare gatirii meselor. Permisiunea data de autor de a se consuma suplimentar si 1-2 pahare de vin rosu pe zi precum si prezenta legumelor si a carnii la aceasta dieta o recomanda ca un plan alimentar relativ echilibrat, conditionat doar de sfatul imperios de a se consuma preponderent 3-4 feluri de mancare pe durata celor 30 de zile si nu mai multe.

Aparent o dieta prin nimic speciala, care nu merita foarte multa atentie din partea noastra, cartea lui Tim Ferriss are totusi mare priza la publicul american, fiind promovata la superlativ peste ocean inclusiv de catre faimosul cotidian "The New York Times", unde a tinut capul de afis pentru luni intregi de zile.

Foarte saraca in fructe, care pot fi consumate doar o singura zi pe saptamana, dar bogata in legume, carne, peste, oua si alte surse naturale de nutrimente, dieta "4-Hour Body" merita o atentie marita din partea nutritionistilor, in primul rand, si apoi a publicului larg, pentru a se vedea daca nu poate fi recomandata ca dieta de slabit de prima mana pentru persoanele care isi doresc sa piarda echilibrat in greutate.

Pana in prezent, notele bune acordate lui Tim Ferriss vorbesc pozitiv despre dieta sa de slabit, dar se asteapta si alte recenzii mai complete, care sa ne convinga ca intr-adevar merita sa adoptam dieta "4-Hour Body" pentru silueta, dar si pentru sanatatea noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu