Site coolinaria.ro

10 trucuri pentru o delicioasa inghetata de casa


10 trucuri pentru o delicioasa inghetata de casa Daca iarna o asociem intotdeauna cu ceaiul de tei si lamaie, vara este sinonima cu inghetata. De vanilie, ciocolata, cu scortisoara, capsuni, caise etc., toate sortimentele ne fac cu ochiul din congelatoare. Daca, totusi, nu prea ai incredere in ceea ce cumperi, poti sa-ti pregateti acasa o inghetata gustoasa. Iata cateva trucuri pe care e bine sa le ai in vedere:

1. Ingredientele trebuie sa fie foarte reci. Mai mult, bolurile pentru inghetata trebuie tinute in congelator cel putin 24 de ore, pentru a ingheta.

2. Utilizeaza smantana proaspata, degresata. Daca ai in casa iaurt, poti folosi, insa ai grija sa fie scurs bine de zer, pentru ca inghetata sa fie cremoasa si fina.

3. Poti inlocui zaharul cu miere. Ca sa se dizolve complet, trebuie amestecat bine cu lapte, smantana sau iaurt. Este important de stiut faptul ca zaharul nu ingheata.

4. Pentru o inghetata mai cremoasa, pune un galbenus in plus si un albus in minus.

5. Cateva picaturi de alcool vor grabi procesul de inghetare.

6. Ca sa nu se formeze deloc ace de gheata, bag-o in congelator ca sa se intareasca bine, iar apoi bate-o inca o data cu mixerul. De asemenea, poti sa acoperi bolul inainte de a-l pune in congelator.

7. Nu umple masina de facut inghetata pana la refuz. Cel mai bine sa pui cam trei sferturi. In caz contrar, desertul nu este aerat cum trebuie si atunci nu va mai fi la fel de cremos.

8. Ciocolata, bombonelele se pun in ultimul minut de pregatire.

9. Inghetata de casa se consuma, in general, dupa 3-4 ore de cand a fost preparata si bagata in congelator.

10. Se pastreaza bine o in jur de o saptamana. Dupa aceea incepe sa-si piarda din savoare si textura.

Autor:  Alina Tibichi