Site coolinaria.ro

8 arome de inghetata mai putin obisnuite


8 arome de inghetata mai putin obisnuite Atunci cand e vorba de creativitate si atragerea clientelei, parca imaginatia nu are limite. Combinatiile obisnuite de alimente sunt lasate deoparte, punandu-se accent pe mixturi care mai de care mai ingenioase. Intr-o mancare, sarea isi are rostul ei, vorba proverbului, ca sarea-n bucate. Dar daca am pune sare intr-o inghetata?
Iata 10 dintre cele mai... aparte arome de inghetata de pe glob:

1. Inghetata cu aroma de cereale. In Statele Unite ale Americii, inghetata Grapenuts 'n' Raisins este renumita de mai bine de 20 de ani. Fanii acestui sortiment sunt absolut incantati de rontaitul ingredientului-minune. Inventatorul ei spune ca produsul creat reprezinta, de fapt, o aroma care nu a ajuns sa fie atat de cunoscuta precum untul sau crema de arahide.

2. Inghetata Ben & Jerry atrage foarte mult datorita reclamei ingenioase. In loc de banalele nume, gen desert cu fructe, produsul e cunoscut pe piata prin porecle amuzante si foarte creative, printre care: Imagine Whirled Peace (un amestec de caramel si inghetata cu bucati de acadea); Karamel Sutra (ciocolata si crema de caramel inghetata, cu chipsuri de ciocolata); Coffee, Coffee BuzzBuzzBuzz! (inghetata cu bucati mari de boabe de cafea).

3. Pentru acele persoane care posibil sa nu fi gustat niciodata placinta cu inghetata, s-a inventat deliciosul sortiment The Pie Who Loved Me. Acesta se remarca prin bucatile de ciocolata, crusta crocanta din graham si prajiturelele Oreo.

4. O fosta angajata a unei patiserii din Franta este renumita pentru diversele inventii in domeniu. Impreuna cu echipa sa creeaza tot felul de arome, precum Goat Cheese with Red Cherries (branza de capra cu cirese), Wildberry Lavender (lavanda cu mure), Bangkok Peanut (unt de arahide, miere de albine, nuca de cocos, ardei iute), Riesling Poached-Pear Sorbet (sorbet cu pere inmuiate in vin) etc.

5. Häagen-Dazs a creat inghetata cu biscuiti caramelizati si condimentati. Aceasta contine bucatele de biscuiti cu scortisoara dati prin inghetata caramelizata. Merg de minune cu o cana de ceai.

6. Turkey Hill a lansat pe piata Fried Ice Cream, in traducere libera inghetata prajita. Contine scortisoara, rulada cu scortisoara si bucatele dulci de produse prajite.

7. Prajitura si inghetata. Inghetata si prajitura. Se potrivesc precum untul de arahide si jeleul. Iata, insa, ca magazinul Ruth & Phils, din Chicago, le-a combinat, rezultand Cream Cheese with Red Velvet Cake. In timpul verii, cand fructele si legumele se gasesc din abundenta, magazinul ofera si inghetata cu boabe dulci de porumb, sorbet cu avocado, sorbet cu afine, lime si castravete.

8. Il laboratorio del gelato, din New York, a creat peste 200 de sortimente de inghetata. Unele se remarca prin aromele ciudate de smochine si cartof dulce. Pentru cei mai conservatori ofera deserturi cu mango si zmeura.

Autor:  Alina Tibichi