Site coolinaria.ro

Adolescentele care consuma alcool sunt mai expuse riscului de cancer la san


Adolescentele care consuma alcool sunt mai expuse riscului de cancer la san Conform studiilor intreprinse in ultima perioada, adolescentele care consuma alcool sunt mai expuse riscului de cancer la san, chiar si atunci cand cantitatile de alcool ingerate nu sunt ridicate.

Pentru aceasta categorie de varsta, riscul de a face cancer la san poate creste cu pana la 15%, fiind puternic recomandat de catre medici ca adolescentele sa se abtina complet de la consumul de alcool.

Pentru femeile adulte, studiile mai vechi aratau faptul ca si ele sunt expuse aceluiasi risc de cancer, dar asta daca vor consuma intre 2 si 5 portii de alcool zilnic, adica o cantitate destul de mare de alcool.

Desi nu se stie in mod clar cum apare aceasta afectiune, savantii in medicina cred ca exista o legatura intre carentele de acid folic, consumul de alcool si cancerul la san, acidul folic fiind de aceea esential in dieta unei adolescente sau a unei femei adulte.

Consumul de alcool prezinta dintotdeauna mari riscuri pentru sanatate, dar iata ca medicii ne arata cum adolescentele sunt mult mai expuse atunci cand practica acest viciu, ele trebuind sa se abtina complet de la a bea alcool, fie si in cantitati mai mici.

Pentru comunitatea medicala, rezultatele acestor studii recente ofera o motivatie suplimentara pentru a recomanda tuturor adolescentelor si femeilor tinere sa tina strict sub control consumul de alcool, in acest mod ele reducand simtitor riscul de a face cancer la san pe viitor.

Autor:  Lucia Mihailescu