Site coolinaria.ro

Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor


Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor Multi copii refuza sa manance legume sub orice forma. Crude, fierte, calite usor, ele sunt date imediat la o parte, astfel ca pentru parinti devine o problema modul in care pot avea grija de sanatatea celor mici. Cu putina imaginatie, situatiile neplacute de acest fel pot fi evitate. Cateva trucuri in acest sens iti vor fi de un real folos.

1. Ascunde legumele in sosurile de paste. Incearca sa potrivesti culorile pentru a-i pacali pe micii detectivi, alegand piureul de conopida pentru sosurile albe si morcovi, iar dovlecelul si ardeiul gras pentru sosurile rosii.

2. Incorporeaza legume in carne tocata. Chilli cu carne si spaghetele bologneze sunt printre preferatele copiilor. O ceapa rumenita usor, niste morcovi, zucchini, ciuperci si o mana de fasole nu vor afecta cu nimic gustul final si nici nu vor putea fi recunoscute in mancare. Ca sa nu poate fi recunoscute, e bine sa dai legumele printr-un blender sau robot de bucatarie.

3. Adauga legume in prajiturile preferate. Foloseste-te de ideea ca celor mici le plac prajiturile si alege-le pe cele in care poti pune morcovi, zucchini etc. Ce-ar fi sa incerci negrese cu sfecla rosie, briose cu spanac si rosii, placinta cu dovlecel, gogosi cu legume marinate etc.?

4. Mancarurile favorite pot ascunde legume. Pizza, burgeri, placinte, iata cateva dintre mancarurile pe care le adora copiii si in care poti include si legumele mai putin dorite de ei. Pune ciuperci intr-o pizza cu carne de pui, ceapa verde si morcovi in pateuri, dovlecel in chiftelele pentru hamburger si bucatele de legume radacinoase in placinte.

5. Aperitivele, gen pateuri, sushi, falafel, sunt alta optiune pentru a-i determina pe copii sa consume legume.

6. Smoothie de legume. Mixeaza in blender o banana cu o cana de suc de mere, cativa morcovi maruntiti, iaurt sau lapte si putina gheata.

Cum ascunzi diverse legume
Broccoli. Poate fi inclus in orice mancare cu branza, daca este maruntit foarte fin. In cazul in care copilul nu poate sau nu vrea sa manance produse lactate, pregateste-i orez. Furnizeaza: proteine, niacina, calciu, fier, seleniu, vitaminele A, B6, C, magneziu, fosfor, mangan, potasiu etc.

Morcovi. Se potrivesc cu orice fel de branza sau sosuri cremoase. Au un continut important de: vitaminele A, B6, C, K, acid pantotenic, fier, potasiu, fibre, mangan.

Spanac. Chiftelele din spanac sunt bune cu piure de cartofi, tot felul de sosuri, paste. Are un aport important de: proteine, fosfor, fibre, vitaminele A, B6, C, E, K, calciu, fier, magneziu, potasiu, mangan, seleniu.

Autor:  Alina Tibichi