Site coolinaria.ro

Libidoul poate fi stimulat fara afrodisiace, punandu-se insa accentul pe o dieta echilibrata


Libidoul poate fi stimulat fara afrodisiace, punandu-se insa accentul pe o dieta echilibrata Mancarea afecteaza in mod direct multe dintre aspectele vietii cotidiene, apetitul sexual aflandu-se si acesta pe lista si depinzand foarte mult de selectia de ingrediente pe care le alegem zi de zi pentru prepararea meniurilor noastre favorite.

O masa bine gatita si servita impecabil va ajuta intotdeauna si la relaxare, eliminarea stresului si schimbarea dispozitiei generale inspre bine, toate aceste stari fiind benefice pentru mentinerea unui apetit sexual bun, care sa incurajeze o viata de cuplu normala, lipsita de sincope si frustrari in plan sexual.

Dieta corecta nu va creste libidoul sexual, aceasta fiind treaba alimentelor afrodisiace si a altor stimulente cu efect frodisiac, dar va reusi sa mentina libidoul la niste cote multumitoare, in acest mod nemaifiind nevoie deloc de afrodisiace, care pot fi totusi introduse ocazional la dieta, dar nu pentru a compensa un apetit sexual mult diminuat ci doar pentru a potenta dorinta intre cei doi parteneri.

Pentru o viata sexuala de succes, nutritionistii recomanda intotdeauna fructele si verdeturile la dieta, unele dintre acestea avand si usoare efecte afrodisiace, dar mai importanti fiind acum carbohidratii complecsi care ne ofera energii suplimentare, de mare folos pentru satisfacerea apetitului nostru sexual.

Cerealele integrale, consumate cu moderatie, dar prezente zilnic in alimentatie, de asemenea pot furniza niveluri bune de energie peste zi, lucru care va permite ca seara sa nu ne mai simtim atat de daramati de eforturile de peste zi si chiar sa ne dorim sa facem sex in loc de a trece la culcare imediat dupa ce punem capul pe perna.

Separat de cereale si o parte dintre legumele si fructele obisnuite, unele alimente de acest tip pot fi de folos pentru a stimula libidoul daca sunt servite cu cateva ore inainte de sedinta de sex, astfel sucul de tomate, usturoiul, legumele boabe, ridichile, patrunjelul verde, salatele sau condimentele picante dovedindu-se de mare folos in aceasta directie.

Grasimile recomandate pentru o dieta sanatoasa sunt si grasimile bune pentru intretinerea unui libido normal si de aceea e bine sa se consume zilnic si cantitati moderate de ulei de masline virgin, avocado, fructe nucifere si seminte, ulei de floarea-soarelui, peste la cuptor, fructe de mare, etc., acestea ajutand simtitor la cresterea starii de bine, cu efect direct asupra performantelor noastre in plan sexual.

Aparte de o dieta echilibrata, de ajutor se vor dovedi mereu si suplimentele alimentare, multe dintre acestea putand sa fie continute si de alimente, dar putand sa fie administrate si sub forma de capsule sau alte suplimente oferite in farmacii. Astfel, vitaminele A, C si E sau vitaminele din gama B e bine sa se procure mai ales din alimentatie, dar zincul, acidul folic, magneziul ori vitamina D pot fi procurate si prin apelul la suplimentele alimentare recomandate noua de medicul nostru de familie.

Sub nici o forma nu trebuie totusi facute excese cu alimentele procesate, cele care contin grasimi nesanatoase si/sau zahar ori cu copturile pe baza de faina alba, toate acestea impietand negativ asupra apetitului sexual si contribuind suplimentar si la aparitia unor inflamatii serioase in organism.

La fel ca si produsele cu efect afrodisiac si cafeaua, vinul rosu sau tutunul sunt de asemenea acceptate ca bune stimulente ale libidoului, ele avand si certe valente afrodisiace, dar numai daca se consuma in cantitati moderate si niciodata in exces, prea mult din oricare asemenea produse generand un efect contrar, respectiv diminuand simtitor apetitul nostru sexual.

O dieta pentru mentinerea lubidoului la cote normale este identica in concluzie cu o dieta echilibrata prin care se doreste mentinerea greutatii corporale si stimularea capacitatii de aparare a organismului, de aceea fiind recomandat sa ne pazim constant de tot ceea ce stim ca ne face rau in plan alimentar si sa optam mai des pentru produsele sanatoase, toate consumate cu moderatie si bine diversificate in meniurile zilnice pentru a se atinge asa toate obiectivele propuse, inclusiv pastrarea unui apetit sexual normal, foarte benefic pentru o viata placuta in cuplu.

Autor:  Lucia Mihailescu