Site coolinaria.ro

Beneficiile berii pentru sanatate


Beneficiile berii pentru sanatate Bere si nutritie? De obicei, nu vezi o asociere intre aceste doua cuvinte. Si totusi, berea a aparut cand omul a inceput sa cultive diverse plante. Intrucat contine alcool, e bine sa fie consumata in cantitati moderate. In caz contrar, apar tot felul de probleme de sanatate, care culmineaza cu deces. Berea este o sursa buna de folati, niacina, magneziu si potasiu.

8 motive pentru care e bine sa bei bere
1. Ai grija de sanatatea inimii. Acidul folic din bere poate ajuta la reducerea homocisteinei din sange, iar acest lucru inseamna un risc mai mic. In plus, studiile de laborator au aratat ca niste componente din bere scad nivelul trigliceridelor din sange.

2. Previi atacurile cerebrale. Un pahar de bere baut zilnic reduce riscul blocarii vaselor de sange si creste nivelul de colesterol bun din sange.

3. Cu cat e mai mic riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, cu atat e mai mica si hipertensiunea.

4. Conform unor studii, berea previne aparitia diabetului de tip 2, datorita efectelor antiinflamatorii.

5. Berea intareste functiile creierului. S-a descoperit ca persoanele peste 65 ani care au consumat in medie 1-6 pahare saptamanal din bautura preferata, cu alcool, prezinta un risc mai mic de a dezvolta dementa decat non-alcoolicii sau, dimpotriva, cei care beau in exces. Un raport al Asociatiei Americane a Inimii a aratat ca un pahar sau doua consumate zilnic intaresc functia cognitiva la femei.

6. Berea este benefica pentru sistemul osos. La persoanele de varsta medie se pare ca previne fracturile si ajuta la refacerea mai rapida a oaselor deteriorate. Efectul are legatura cu siliconul din bautura. Nu acelasi lucru s-a observat la femeile aflate la post-menopauza.

7. Consumul moderat de bere previne blocarea vaselor de sange, atacurile de cord, deci favorizeaza o viata cat mai indelungata.

8. Te simti mai tanar, potrivit unui studiu publicat in 2001, iar procesul de imbatranire este incetinit.

Pe de alta parte, consumul exagerat de alcool inseamna probleme cu ficatul, boli cardiovasculare, pancreatice si chiar cancer.

Iata cateva beri benefice pentru sanatatea noastra: Guiness (continut scazut de alcool. Are 126 calorii), Rolling Rock (doar 128 calorii), Abita Purple Haze (sursa buna de nutrienti si vitamine. Are 128 calorii), Sierra Nevada Pale Ale (bogata in antioxidanti care ajuta la scaderea colesterolului. Are 150 calorii), Peak Organic Winter Session Ale (componentele sunt neatinse de pesticide, ierbicide etc.), Japanese Green Tea IPA (bogata in antioxidanti).

Autor:  Alina Tibichi