Site coolinaria.ro

Cine este vinovat ca nu putem slabi?


Cine este vinovat ca nu putem slabi? In ciuda tuturor tentativelor pe care le-ati avut, regimurile incercate raman fara efect si speranta voastra de a purta o rochie mulata sau bikini la plaja vara asta se spulbera la fel de repede ca si cutia de inghetata pe care ati golit-o in doi timpi si trei miscari sau ca punga de snacks-uri pe care ati devorat-o privind la televizor.
Va ganditi "Cine este vinovatul?", va rotiti ochii de jur imprejur si constatati ca principalul vinovat este apartamentul in care locuiti. Ganditi-va: indiferent de ce decizii bune luati, un apartament prost amenajat si o bucatarie prost echipata pot sa va reduca la zero efectul oricarui regim pe care-l urmati.
Este suficient sa urmariti parcursul Dvs in timpul unei zile si... iata concluziile :

Vinovatul nr 1: dormitorul
Tocmai v-ati sculat si sunteti deja obosita. Ce legatura are acesta cu regimul de slabit? A, dar este foarte simplu: cu cat sunteti mai obositi, cu atat pofta de mancare creste.
Intelepciunea populara spune ca "Cine se scoala devreme, departe ajunge" - asta nu e departe de realitate. Putem sa ne sculam devreme daca suntem obositi? Putem avea un tonus bun fara minimum 7 ore de somn?
Multi nutritionisti va vor sfatui sa acordati atentie in mod special somnului in momentul in care doriti sa urmati un regim alimentar.
Se stie, de asemenea, ca un copil mic doarme cate 20 de ore pe zi, iar bunicii si parintii afirma ca atunci cand dorm, copiii cresc.
Deci, inainte de a va pune pe cantar, alegeti-va pernele cele mai confortabile si mai ramaneti cateva minute in pat dupa ce v-ati trezit. Aceasta va va aduce mai multa placere decat o ceasca cu crema de ciocolata!

Vinovatul nr 2: farfuriile si paharele
Este evident: o farfurie mai mare va indeamna la portii mai mari. Americanii, de exemplu, specialisti ai precizarilor exacte, afirma ca o farfurie care are un diametru cu 2,5 cm mai mare decat una obisnuita ne determina sa adaugam cu 22% mai multa mancare decat este necesar.
Aveti deja farfurii mai mari in dulapul bucatariei si nu doriti sa le schimbati? Procedati astfel: Invitatii au sosit, dupa aperitiv si paharul de vorba va asezati la masa. Bineinteles ca nu doriti sa-i ghiftuiti cu cantitati enorme de mancare. Atunci, in cel mai simplu mod cu putinta, le explicati ca farfuriile sunt intr-adevar imense, dar rolul lor este de a etala mancarea minunata pe care ati preparat-o special pentru ei si numai dimensiunea aceasta mare putea sa o puna in valoare.
Paharele cu capacitate mai mare va invita la cantitati mai mari de vin si bere. Atentie! Acestea ingrasa chiar si in cantitati mai mici.
Cel mai indicat este se le inlocuiti cu unele mai mici, iar pe acestea mari sa le pastrati pentru zilele calduroase de vara in care sa serviti un suc natural de fructe, facut acasa.

Vinovatul nr 3: televizorul
Nu incercati sa va impartiti atentia intre televizor si farfuria de pe masuta din living. Rezultatul nu se va lasa mult timp asteptat.
In timp ce mancati, sunteti cu ochii la televizor si urmariti intriga unui episod interesant dintr-un serial in voga. Sunteti aproape de sfarsitul mesei si nu prea ati dat importanta la ceea ce ati mancat. Rezultatul? Resimtiti mai putin senzatia de satietate. Va veti simti flamanda, desi abia ati terminat de mancat.
Regula de urmat este deci foarte simpla: mancare fara televizor. In timpul mesei, televizorul va sta inchis si veti avea cu certitudine un moment de liniste si bucurie alaturi de cei dragi.

Vinovatul nr 4: muzica
Poate ca putina muzica va completeaza perfect cina sau va da o nota de destindere? Mare greseala! Muzica prea tare deranjeaza urechile, iar melodia prea ritmata va impulsioneaza sa grabiti introducerea furculitei in gura.
Probabil ca v-ati pus intrebarea adesea de ce salile de fitness propun muzica ritmata...
Daca in sala de sport avantajele sunt clare, nu acelasi lucru se poate spune despre momentul de tihna pe care ar trebui sa-l aveti cand serviti masa.
Ganditi-va numai la anumite restaurante care se respecta si care au din ce in ce mai mult tendinta de a asigura un fundal muzical dulce si calm pentru clientii lor. Aceasta atmosfera va "linisti" apetitul clientilor.

Vinovatul nr 5: dulapurile
Accesul usor la produsele de rontait pe toata durata zilei este periculos. Nu spunem ca ar trebui sa renuntati total, dar evitati sa aveti la indemana ceea ce stiti ca ar putea sa va tenteze.
Astfel este indicat sa puneti pe rafturi, in primul rand, la indemana, alimentele sanatoase si cat mai in spate, alimentele bogate in grasimi si cele care au aport caloric mare.

Autor:  Maria Raducu