Site coolinaria.ro

Mierea de albine ca indulcitor general


Mierea de albine ca indulcitor general De multe ori dorim sa indulcim bauturile calde sau sa inlocuim zaharul din preparatele casnice cu miere de albine, dar e bine sa incercam acest lucru gradual si nu dintr-o data pentru e nevoie de mici experimente practice pentru a ajunge la rezultate multumitoare.

Mierea de albine vine in sortimente diferite si de aceea pentru inceput incercati sa puneti doar jumatate din cantitatea de zahar totala si sa completati restul cu miere, iar apoi puteti sa jonglati cu cantitatile pana ce ajungeti la gustul dorit.

Prin dobandirea unei experiente satisfacatoare se poate in timp inlocui complet zaharul cu mierea de albine in mai toate retetele culinare unde se cere acest lucru. Cateva sfaturi practice pot totusi sa fie de ajutor pana ce va veti obisnui cu dozarea exacta a cantitatii de miere de albine ceruta de fel culinar oarecare.

La copt nu uitati sa reduceti cantitatea de lichid necesara cu echivalentul cantitatii de miere de albine adaugata in aluat. Reduceti putin si temperatura cuptorului pentru a evita accidentele innegrirea accentuata. Daca adaugati miere de albine in cantitati mai mari atunci mai puneti si cate o lingura de praf de copt la doua cesti de miere de albine.

Fiind mai bogata in fructoza decat zaharul mierea de albine indulceste mai bine si de aceea nu adaugati aceeasi cantitate ca atunci cand foloseati zahar ci folositi mai putina miere de albine. Daca vreti sa evitati ca mierea de albine sa se lipeasca de peretii canii de masurat atunci ungeti-i usor cu ulei vegetal si totul va decurge mult mai usor.

Pentru a pastra aspectul placut al mierii de albine tineti-o la temperatura camerei inainte de a o folosi si veti reusi sa dati o culoare atragatoare si produsului de preparat. Daca mierea se cristalizeaza nu trebuie sa va speriati pentru ca e un proces natural. Puneti borcanul intr-un recipient cu apa calduta si isi va reveni in scurta vreme.

La final inca o mica, dar importanta recomandare: nu incercati niciodata sa fierbeti sau sa coaceti mierea de albine separat ci folositi-o intotdeauna ca ingredient si niciodata altfel.

Autor:   Lucia Mihailescu