Site coolinaria.ro

Greutatea optima se poate atinge fara mari eforturi


Greutatea optima se poate atinge fara mari eforturi Multe persoane prefera curele miraculoase de slabire doar din simpla comoditate facandu-se ca uita de regula care spune ca atunci cand depui o activitate zilnica mai mare vei manca, surprinzator, mai putin. De o buna bucata de vreme chiar se prefera servirea mesei in fata televizorului si acesta este unul dintre factorii negativi care contribuie la cresteri insemnate in greutate. Atunci cand servim masa trebuie sa ne concentram asupra felurilor de mancare si sa mestecam totul indelung si relaxat si nicidecum sa inghitim hrana intr-un ritm alert, fara a mai acorda nici o atentie la felul in care ingeram alimentele.

O greutate optima poate fi atinsa si mentinuta fara mari probleme doar prin adoptarea unor reguli alimentare si de viata destul de simple si arhicunoscute celor mai multi dintre noi. Astfel, fiecare masa se va servi de preferat cu televizorul inchis si intr-un cadru linistit si curat. Bauturile dulci si alcoolul trebuie si acestea servite cu moderatie, iar sarea nu trebuie sa depaseasca cantitatea de 5-6 grame pe zi. Alimentele trebuie mestecate fara graba si in portii mici. In plus, dupa fiecare masa e bine sa se faca o scurta iesire la aer liber pentru a ajuta organismul sa digere ceea ce s-a consumat. Exercitiile fizice zilnice trebuie sa nu lipseasca din programul nimanui, dar si aici se recomanda moderatie.

Foarte importanta este si stabilirea unei diete echilibrate, bogata in vitamine si minerale si saraca in grasimi. Acest lucru nu se face chiar atat de usor si e intotdeauna bine sa afli si recomandarile profesionistilor pentru a nu combina la masa elemente nutritive gresite ci pentru a le alege exact pe acelea care se completeaza intr-un mod fericit. Astfel alimentele cu continut scazut de carbohidrati, dar bogate in proteine sunt indicate pentru dietele pe termen scurt. Insa si grasimile trebuie sa faca parte din alimentatia noastra, bineinteles, fiind recomandate cele nesaturate si sanatoase precum le gasim in carnea de pasare sau de peste, in uleiul de masline, legume si unele zarzavaturi.

Apa minerala si berea nu sunt indicate pentru consumul zilnic din cauza continutului mare de calorii si se recomanda inlocuirea lor cu apa plata. Nici bauturile dulci carbogazoase nu trebuie sa fie servite mai des de doua ori pe saptamana intrucat reprezinta un factor de risc deopotriva pentru greutate cat si pentru afectiuni foarte grave. Nu trebuie uitat ca pe masura ce castigam in greutate cresc si riscurile de imbolnavire, iar daca reusim sa slabim atunci si boala va fi mai usor de prevenit. Grasimea in exces este si un cadru propice dezvoltarii cancerului in special in zona taliei si a sanilor si trebuie tinut un control strict si din acest punct de vedere. Daca se doreste intr-adevar atingerea unei greutati sanatoase atunci acest obiectiv poate fi usor de indeplinit insa cu respectarea regulilor amintite mai sus si mai putin prin apelarea la fel de fel de diete en vogue, dar cu rezultate neconcludente si de scurta durata.

Autor:   Lucia Mihailescu