Site coolinaria.ro

Mancaruri ce te pot ucide


Mancaruri ce te pot ucide Poate o data in viata vrei sa incerci sa gusti ceva mai interesant, ceva ce o sa-ti sperie poate chiar si propriul stomac. Atentie cu delicatesele, pe cat sunt de interesante, ravnite de unii, urate de altii si destul de piperate la pret totusi ceea ce iti starneste curiozitatea papilelor gustative iti poate provoca moartea.

A. Fugu: este un peste foarte apreciat in Japonia, numai ca este otravitor; daca nu este preparat cu mare atentie de un bucatar profesionist risti sa te otravesti singur. Chiar o cantitate mica de otrava a acestui peste poate pune la pamant un om matur.

B. Caracatita vie: este o alta vietate ce este apreciata in Coreea, datorita asa-ziselor proprietati ce-ti stimuleaza inteligenta, dar si puterea de concentrare. De cele mai multe ori se folosesc pui de caracatita care sunt invartiti pe betisoare si inghititi de vii. Sarcina cea mai dificila este sa ii mesteci foarte bine deoarece daca o inghiti nemestecata bine risti ca acesta mica vietate sa-si lipeasca tentaculele de peretii interiori ai gatului blocandu-ti astfel caile respiratorii. Ai grija cum mesteci altfel te poti sufoca.

C. Fructul Ackee: este o planta folosita cel mai adesea in Jamaica. Are forma unei pere rosii, fructul trebui cules doar atunci cand este copt, cand se deschide si are culoarea rosu aprins. Fructul trebuie curatat cu atentie pentru ca doar miezul din jurul semintelor este comestibil, restul fructului continand o toxina ce iti poate fi fatala.

D. Rubarbura: tulpina plantei este comestibila insa frunzele contin o mare concentratie de acid oxalic ce poate duce la otravire daca e consumata in cantitati mari.

Desi in unele culturi aceste delicatese sunt mult laudate ele pot fi asasinii perfecti.

Autor:  Raluca Rusu