Site coolinaria.ro

O scurta plimbare dupa fiecare dejun


O scurta plimbare dupa fiecare dejun Cu totii dorim sa facem si miscare fizica in fiecare zi, dar dupa scurta vreme fie ne plictisim de exercitiile monotone pe care le-am ales fie renuntam complet la ele preferand calculatorul sau vizionarea emisiunilor TV. Insa miscarea fizica zilnica nu presupune doar indeplinirea constiincioasa a unui set oarecare de exercitii ci inseamna si multe alte activitati, unele foarte placute si care reusesc sa ne satisfaca intr-un mod fericit o pasiune mai veche sau un hobby de durata.

Cu titlu informativ pot fi enumerate cateva dintre activitatile mai prezente in viata multora dintre noi care pot avea un rol deosebit de benefic asupra sanatatii noastre generale si care completeaza de minune alegerea unei diete alimentare echilibrate cu miscarea fizica. Dansul, de exemplu, este foarte indragit si ce poate fi mai placut decat scurte sedinte saptamanale sau chiar zilnice de dans si voie-buna. Practicarea unui sport, gradinaritul, plimbarile de placere si iesirile la iarba verde sunt si acestea alternative de succes pentru mentinerea unei vieti active.

Mai noi, unele persoane achizitioneaza aparate de gimnastica complexe care ajuta nu doar la indeplinirea unor exercitii fizice, dar pot si masura cu exactitate volumul de energie consumat in fiecare zi. In ciuda opiniilor contrare aceste aparate sunt foarte utile insa e nevoie de constanta sau chiar de un antrenor personal pentru a reusi sa faceti din aceste exercitii o practica obisnuita. Importanta in aceasta situatie este moderatia. Se recomanda deci seturi de exercitii scurte de doua sau trei ori pe zi si nu o singura sedinta cu o durata mai mare, dar de o eficienta ceva mai scazuta.

Foarte rar dorinta de miscare suplimentara va putea fi dusa la indeplinire in absenta unui antrenor sau a unui prieten la fel de interesat in acest sens. Lucrul in echipa e mult mai motivant si este intotdeauna de preferat eforturilor individuale. Nu e nevoie de tintirea performantei in asemenea situatii ci se urmareste sustinerea unui ritm mai alert din punct de vedere fizic macar pentru 30 de minute in fiecare zi cu repercusiuni foarte bune asupra sanatatii generale. Indiferent daca e vorba de sporturi, dans, gradinarit sau simple plimbari in aer liber conteaza foarte mult ca aceste activitati sa faca parte din rutina dumneavoastra zilnica si nu renuntati la ele nici daca va descoperiti ceva mai in varsta pentru ca exact acum veti avea nevoie mai mult de miscare fizica si aer curat.

Autor:  Lucia Mihailescu