Site coolinaria.ro

10 pasi pentru a slabi mai usor in sezonul rece


10 pasi pentru a slabi mai usor in sezonul rece Sezonul rece este timpul propice pentru a ne ocupa de noi insine. Acum putem sa acordam o atentie sporita siluetei, astfel ca pana in primavara sa ajungem la aspectul mult dorit. Pentru ca planul sa dea roade, este bine sa respectam cateva lucruri.

1. Mananca la micul dejun. Ideea de a sari peste o masa nu este tocmai buna, intrucat organismul isi cere proteinele, fibrele si mineralele de care are nevoie, iar tu vei avea tendinta de a-i da mai mult decat trebuie.

2. Mananca fructe si legume de sezon. Un mar mediu are mai putin de 100 calorii, dar mai mult de 4 grame de fibre. Potrivit unor studii, merele pot scadea riscul dezvoltarii diabetului. Apoi, este mai indicat sa-ti pregatesti o supa de dovleac in loc de placinta de dovleac.

3. Mananca mai multe supe in loc de carne. Pregateste-ti cel putin 4 supe pe saptamana si respecta regimul timp de 10 saptamani. Astfel, vei da jos in jur de 20% din grasime. Daca mananci supa inainte de cina, consumi cu pana la 200 de calorii mai putin.

4. Odihneste-te suficient. Somnul neimplinit creeaza probleme cu hormonii, iar acestia iti pot afecta chiar si apetitul.

5. Stapaneste-ti poftele. Cand vrei sa rontai ceva, alege seminte nesarate si fructe uscate.

6. Ai grija la marimea portiilor, intrucat toamna ai tendinta de a manca mai mult.

7. Fa miscare. Daca te uiti la televizor, covorul din sufragerie este ideal pentru gimnastica. De asemenea, este indicat sa iesi la plimbare cu animalele cate o jumatate de ora pe zi. Efectele se vor vedea in 2-3 luni. Important este sa nu faci aerobic iarna, intrucat poate foarte usor sa-ti afecteze functiile organismului. Mai bine fa jogging 30-45 de minute zilnice. Astfel vei pierde intre 100 si 200 de calorii.

8. Nu sta prea mult la caldura. In sezonul rece, organismul are tendinta de a pierde mai multe calorii decat in cel cald, intrucat temperatura ridicata produce moleseala, iar metabolismul nu mai este stimulat asa cum trebuie.

9. Fa bai fierbinti. Acestea stimuleaza metabolismul si imbunatatesc circulatia sangelui.

10. Imbraca-te cu haine mai stramte. Este adevarat ca cele groase acopera surplusul, dar nu te vor motiva sa slabesti. Hainele stramte sunt foarte aproape de piele, iar caldura retinuta te ajuta sa transpiri, eliminand astfel calorii.

Autor:  Alina Tibichi