Site coolinaria.ro

Morcovul si sanatatea


Morcovul si sanatatea In copilarie mama facea eforturi disperate sa ma determine sa mananc sanatos. A reusit mai mult sau mai putin, dar intentia era cea care conta, iar sfaturile sale pline de Intelepciune Imi vor rasuna mereu In urechi, fie ca le-am respectat, fie ca nu. Unul dintre aceste Indemnuri sanatoase se refereau la consumul de morcov. De fiecare data cand gatea ma invita sa mananc o bucata din radacina frumos colorata. Uneori chiar Il dadea pe razatoare si Il amesteca cu zahar, doar doar ma va convinge. Dar atunci cand esti copil nu Intelegi utilitatea lucrurilor care nu-ti plac, asa ca saraca mama avea multa bataie de cap cu mine.

Tu sa nu fii la fel de recalcitranta si sa mananci morcov cat de des, fie crud, fie fiert, fie sub forma de suc. Beneficiile sunt multiple si extrem de importante. Morcovul contine vitaminele A, B, C, fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, caroten, etc. Este recomandat In special persoanelor care au probleme cu vederea, dar si celor care doresc sa aiba o piele tanara si frumoasa.

Consumul de morcov are un rol esential In reglarea tranzitului intestinal, combatand In egala masura si constipatia si diareea. Daca esti nefericita posesoare a unui ficat lenes, tot morcovul este solutia problemelor tale contribuind In mod eficient la procesul de dezintoxicare. Cura cu morcov este deosebit de eficace In cazul persoanelor anemice participand la optimizarea cantitatii de fier din organism.

Mastile cu morcov si sucul de morcov sunt senzationale In tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, la Inlaturarea acneei si la eliminarea eventualelor pete.

Pe langa toate aceste beneficii, morcovul are si un gust placut, iar zaharul pe care Il contine nu este daunator pentru bolnavii de diabet. Asadar, cand ai chef de rontait, poti Incerca sa Inlocuiesti chips-urile daunatoare cu morcovul binefacator.

Autor:  Raluca Alupoaie