Site coolinaria.ro

Cum slabesti mai usor inainte de Craciun


Cum slabesti mai usor inainte de Craciun Pentru petrecerea de Craciun ne dorim sa aratam cat mai bine. Mergem la cumparaturi, ne achizitionam hainele dorite, ne gandim la accesorii etc. Uneori, insa, se intampla sa vedem in vitrine ceva care sa ne placa mult, dar pe care sa nu-l putem lua pentru ca nu ne permite silueta. Imediat ne gandim ca trebuie sa dam jos kilogramele in plus.

Pana la Craciun a mai ramas o singura luna. Intrucat avem la dispozitie putin timp pentru a ne duce la indeplinire scopul, trebuie sa ne gandim bine strategia. Majoritatea dintre noi coreleaza inceputul de an cu schimbari. Ne promitem ca vom fi mai muncitori, mai rabdatori, ca vom respecta curele de slabire menite sa ne salveze silueta dupa mesele festive.

Unii nutritionisti, insa, afirma ca e bine sa incepem o dieta chiar de acum, din noiembrie, si spun ca secretul consta in consumul cat mai redus de calorii. Iata cum trebuie sa procedezi:

Pasul 1:
Noteaza-ti zilnic tot ce mananci.
Evita pe cat posibil tot ce contine multe si foarte multe calorii.

Pasul 2:
Organizeaza-ti mesele si renunta la fast-food.
Tine minte: o singura portie de junk-food si un suc carbogazos contin mai multe calorii decat ar trebui sa consumi toata ziua.
Opteaza pentru alimente care pot fi inghetate si pregatite mai tarziu, precum piept de pui fiert.
Ca sa pregatesti mai repede cina, pune produsele la dezghetat dimineata, inainte de a pleca la serviciu.

Pasul 3:
Mananca inainte de a iesi in oras.
Astfel nu te va mai tenta sa-ti cumperi gogosi sau sa intri intr-un local care serveste mancare.

Pasul 4:
Inlocuieste anumite produse.
Spre exemplu, nu mai bea alcool dulce, cu multe calorii (lichior, crema de whisky), ci opteaza mai degraba pentru un sprit cu vin alb. Renunta si la apa minerala in favoarea sucului de lamaie (sau lime).

Pasul 5:
Fa exercitii fizice.
Pentru ca organismul sa arda cat mai multe calorii, este necesar sa stimulezi metabolismul.

Autor:  Alina Tibichi