Site coolinaria.ro

Cele mai ciudate arome de ciocolata


Cele mai ciudate arome de ciocolata Nu mai este nici un secret ca ciocolata este cel mai indragit preparat din lume, si asta nu numai in categoria deserturilor. Motiv pentru care tot apar combinatii inedite de arome, unele din ele chiar foarte reusite, altele care raman la stadiul de... ciudate.

Primul nume care apare in mintea iubitorior de dulciuri atunci cand vine vorba de arome deosebite de ciocolata este Zotter, o fabrica din Austria. Desi activa de numai 5-6 ani, a avut timp suficient sa lanseze peste 200 de combinatii, cea mai cunoscuta fiind ciocolata cu alune de padure si... bacon!

Batoanele de ciocolata Zotter sunt facute manual, motiv pentru care si pretul este destul de piperat. Dar, mai bine, sa vedem cu ce arome inedite ne imbie:
- bomboane de ciocolata cu nuci si sofran
- ciocolata cu mere, morcovi si ghimbir
- ciocolata cu branza si vin
- ciocolata cu branza, nuci si struguri
- ciocolata calda cu ceai verde si susan
- ciocolata cu petale de margareta si trandafir
- ciocolata cu capsuni si ardei iute
- ciocolata cu ananas, migdale, telina si otet de mere
- ciocolata cu vodka, cartofi dulci si caise confiate
- ciocolata cu seminte de dovleac si martipan
- ciocolata cu tequila, sare si lamaie

Si alte marci de ciocolata au incercat de-a lungul timpului sa-si impresioneze clientela cu arome iesite din comun. Amintim ciocolata cu wasabi (hrean japonez) sau curry, ciocolata cu branza de capra si pere, ciocolata cu bere si sare afumata, trufe cu ciuperci Shiitake, bomboane de ciocolata cu foi de trabuc inmuiate in rom si cognac, bomboane cu piure de castraveti, vodka si menta.

Autor:  Liana Hardt