Site coolinaria.ro

Ce mancaruri ne ingrasa iarna


Ce mancaruri ne ingrasa iarna Cel mai adesea, iarna ne ingrasam, in primul rand, pentru ca facem mai putin exercitii fizice, transpiram mai putin si, in general, suntem mai lenesi. Daca mai punem la socoteala si faptul ca mancam anumite mancaruri, atunci explicatia este completa.

Iata ce preparate ar trebui evitate in perioada sezonului rece, pentru ca mai apoi sa nu fie nevoie sa tinem diverse cure de slabire.

1. Gustari prajite

2. Carne rosie

Stimuleaza organismul pentru a produce caldura, dar daca nu alegi carnea slaba, grasimile saturate de origine animala din carnea rosie afecteaza in timp arterele.

3. Supe-crema
Pe langa faptul ca multe contin smantana, unele au si cantitati mari de sare.

4. Branza
Chiar daca are multe proteine si mai putine grasimi decat untul, e destul de periculoasa pentru silueta.

5. Macaroane cu branza
Desi sunt foarte usor de preparat, contin multe calorii. Spre exemplu, aproximativ 350 gr de macaroane cu branza contin 25,7 gr grasimi, 10,6 gr grasimi saturate si 529 calorii.

6. Placinte
Specifice lunilor de iarna sunt placintele cu carne. Tocmai, insa, pentru ca se pregatesc cu unt, nu sunt indicate. Chiar si placintele cu frisca ori inghetata trebuie evitate, intrucat contin multe calorii.

7. Deserturi
Pentru a avea grija de silueta cat de cat chiar si in perioada sarbatorilor de iarna, este bine ca, atunci cand pregatesti ceva dulce, sa inlocuiesti unele ingrediente cu altele cu mai putine grasimi. Anumite prajiturele pot contine si 200-250 calorii.

8. Cafea cu crema
Iarna bem multa cafea cu lapte, zahar si smantana. Am putea-o inlocui cu ceai verde ori cafea neagra.

Autor:  Alina Tibichi