Site coolinaria.ro

Ti se potriveste dieta Dr. Oz?


Ti se potriveste dieta Dr. Oz? Vrei sa slabesti? Gandeste-te bine de ce anume iti doresti acest lucru si ce urmeaza dupa ce termini dieta. Intrucat un regim alimentar drastic te ajuta sa dai jos repede kilogramele in plus, dar sa te ingrasi la fel, e bine sa urmezi unul ale carui avantaje se vad in timp.

Termenul dieta ne duce cu gandul automat la corp de vis si la haine de marime mai mica. Putini dintre noi se gandesc, insa, si la sanatate. Vrem rezultate miraculoase cat mai repede. Ei bine, dieta Dr. Oz nu promite asa ceva, ci pune accent pe adoptarea unui regim alimentar cat mai sanatos. Acest lucru, implicit, duce la scaderea in greutate, lucru demonstrat prin mai multe studii efectuate pana acum.

Ca sa urmezi dieta Dr. Oz, in primul rand trebuie sa ai rabdare, sa renunti la mancarea procesata si sa incluzi in meniul zilnic ingrediente sanatoase si proaspete. In al doilea rand, trebuie sa fii constient de faptul ca presupune o dedicare totala unui stil de viata sanatos.

Pentru a fi cat mai eficient, e bine sa-ti stabilesti dinainte ce vrei sa mananci in urmatoarea saptamana, iar apoi sa faci cumparaturile de rigoare. Poti sa-ti umpli camara cu ce iti trebuie pentru mancarea din urmatoarele 3 zile, dar foarte posibil ca in a patra zi sa nu poti merge la magazin si astfel sa ajungi sa gatesti ceva ca inainte, asadar sa te abati de la regim.

Pareri pro dieta Dr. Oz
- nu implica vreo restrictie alimentara;
- e usor de urmat;
- trebuie incluse multe fructe si legume, nuci si carne slaba;
- trebuie sa renunti numai la 100 calorii (multe diete recomanda sa mananci cu 400 calorii mai putin);
- trebuie sa renunti de tot la ingredientele care contin faina procesata, zahar, sirop cu fructoza, uleiuri hidrogenate etc.

Pareri contra dietei Dr. Oz
- nu sunt recomandate sucurile, cerealele, dressing-urile de salate, painea etc.;
- foarte posibil sa nu slabesti mult deodata;
- trebuie consumate 3 portii saptamanale de peste si 9 de fructe si legume;
- nu te cantaresti, ci iti masori talia.

Autor:  Alina Tibichi