Site coolinaria.ro

Deserturi de Ziua Indragostitilor


Deserturi de Ziua Indragostitilor Masa pe care vrei sa o pregatesti de Ziua Indragostitilor trebuie sa fie speciala. Atunci conteaza totul: preparatele, modul in care le servesti, locul, decorul etc. Daca pentru felul 1 si felul 2 deja ai ales retetele, la desert noi iti propunem sa incerci niste bezele, sorbet, prajiturele cu ciocolata si un cappuccino.

Evident, fiecare dintre noi isi doreste ca mancarea sa fie delicioasa si sa ne iasa din prima. Totusi, pentru a nu avea vreo surpriza neplacuta, e mai bine sa testezi retetele din timp. Acest lucru este si mai indicat in cazul preparatelor mai complexe, care necesita o atentie sporita, cum ar fi o prajitura in forma de inima din panna cotta si cu fructe rosii. Astfel, capeti mai multa indemanare si incredere in tine.

1. Sorbet cu zmeura, piper negru si vin Prosecco
Ingrediente

500 gr sorbet de zmeura, 3/4 lingurita piper boabe, cca 750 ml vin Prosecco (sau sampanie).

Mod de preparare
Amesteca bine sorbetul cu piperul boabe si acopera bolul baga-l in frigider pentru aproximativ 3 ore. In acest timp, compozitia se intareste. Apoi raceste 8 cupe de sampanie, pune in fiecare trei linguri de sorbet si toarna cate 90 ml de vin peste fiecare.

Intrucat se spune ca zmeura e un afrodisiac, datorita culorii, mai poti incerca niste inimioare de zmeura. Daca ai mai multe feluri de fructe in congelator, cu atat mai bine. Combina niste capsuni, mure, visine, zmeura etc. si pregateste spuma din fructe rosii.

Tot din categoria deserturilor care trebuie puse in congelator face parte si inghetata. Daca vrei sa incerci ceva aparte pentru luna februarie, pregateste cativa trandafiri de inghetata cu capsuni.

2. Bezele in forma de litere si inimioare
Ingrediente

3 galbenusuri la temperatura camerei, 150 grame zahar, un varf de cutit de sare grunjoasa, un varf de cutit de sare de lamaie.

Mod de preparare
Mai intai incinge cuptorul la 200 grade. Dupa aceea, amesteca albusurile cu zaharul intr-un bol deasupra unei oale in care fierbe apa, cam 3 minute (zaharul se dizolva, iar mixul se incalzeste). Adauga sare si sare de lamaie.
Compozitia obtinuta trebuie batuta apoi cu un mixer, la viteza medie spre mare, pana cand se ingroasa, adica in jur de 7 minute.

La final, fie umpli o punga cu mixul rezultat si ii intepi usor un colt, fie folosesti seringa pentru ornare si scrii cateva litere ori desenezi inimioare pe o foaie de pergament. Compozitia ajunge pentru 12 litere mari de 10 cm si 16 inimioare mici de 2-3 cm.
Se tin in cuptor pana cand devin crocante pe exterior, in jur de o ora pentru litere si 40 de minute pentru inimioare, daca se folosesc dimensiunile indicate mai sus. Scoate-le pe un gratar si lasa-le asa sa se raceasca. Daca le pui intr-o punga inchisa etans, rezista cam o zi la temperatura camerei.

Tot sub forma de inimioara, dar cu smantana si frisca, poti prepara niste inimioare de zmeura cu sos de ciocolata.

3. Cappuccino spuma cu inimioare
Ingrediente

240 ml lapte, 450 ml cafea tare.

Mod de preparare
Infierbanta laptele intr-un vas mic, la foc mediu. Amesteca cu putere folosind o lingurita, pana cand se formeaza spuma.
Imparte cafeaua in doua. Da deoparte spuma si toarna lapte in fiecare ceasca.
Cu o lingurita mica, pune 8 perlute din spuma de lapte in fiecare ceasca, formand cu ele o inima pe suprafata cafelei.
Pentru finisare, foloseste o scobitoare cu care treci prin punctele de spuma, unindu-le. Astfel, formezi si din ele mici inimioare.
Cappuccino se serveste imediat.

4. Prajiturele cu glazura de ciocolata
Ingrediente

prajiturele cu ciocolata, glazura de ciocolata, 560 g ciocolata alba topita.

Mod de preparare
Cufunda fiecare prajitura in glazura de ciocolata, apoi inlatura excesul. Lasa-le deoparte in jur de 30 de minute, sa se intareasca ciocolata.
Dupa aceea, umple o seringa de ornat sau o punga cu ciocolata alba topita si scrie ceva pe prajiturele, de exemplu, numele persoanei iubite.
Prajiturile astfel ornate rezista pana la doua zile, daca sunt acoperite.

Daca ai prin casa niste lapte, smantana si arome de fructe sau chiar fructe, atunci este ideala o crema de frisca aromata.

Autor:  Alina Tibichi