Site coolinaria.ro

Batoanele alimentare energizante


Batoanele alimentare energizante Foarte la moda, mai ales printre adolescenti, au ajuns suplimentele energizante sub forma de batoane alimentare ele umpland efectiv piata alimentara intr-o varietate de forme si culori nemaiintalnita pana in prezent. Unele pretind ca pot tine loc de masa, altele pot ajuta in curele de slabire sau atunci cand se urmareste performanta in plan sportiv. Este adevarat ca se depun eforturi stiintifice pentru a se obtine produse cu gust foarte placut, sanatoase si cu un continut redus de calorii, dar la fel de adevarat este si faptul ca, de multe ori, se folosesc si prea multe E-uri alimentare in prepararea acestor batoane energizante.

Caloriile suplimentare sunt ceea ce ofera energia acestor batoane alimentare si, daca se intentioneaza consumul lor ca substitut al unei mese, atunci de preferat sunt batoanele cu continut mare de calorii. Daca insa se doreste doar o simpla gustare atunci de evitat sunt batoanele pline de calorii si se recomanda consumul celor cu continut redus de calorii pentru ca, in caz contrar, pot avea loc cresteri deloc neglijabile in greutate prin repetarea zilnica a acestor obiceiuri alimentare combinata cu servirea unor mese consistente acasa.

Continutul crescut de carbohidrati este un alt element care necesita o atentie marita intrucat atunci cand preferam o dieta bogata in proteine si saraca in carbohidrati, in curele de slabire, vom depasi nivelul dorit si nu ne vom mai atinge obiectivele initiale. De aceea sunt de preferat in asemenea situatii batoanele care contin mai putin de 5 grame de carbohidrati si nu cele care pot depasi 30 de grame sau mai bine carbohidrati. La fel va fi situatia si in cazul grasimilor alimentare fiind de preferat acele gustari energizante cu continut redus de grasimi atunci cand stim ca vom manca bine acasa pe parcursul zilei.

In sfarsit, batoanele energizante mai pot fi fortificate cu vitamine si minerale diverse si e bine sa consultam mai intai eticheta pentru a vedea bine despre ce e vorba mai ales atunci cand ne aflam sub tratament sau daca dorim sa nu crestem aportul de minerale din anumite cauze recomandate de medic. Anumite vitamine se obtin si din mesele obisnuite deci a nu se uita sa se consulte specificatiile producatorului si din acest punct de vedere pentru a se preveni eventualele probleme care ar putea aparea in timp.

Autor:   Lucia Mihailescu