Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru un French toast perfect


Sfaturi pentru un French toast perfect Pentru acele dimineti de week-end cand vrei sa incerci ceva rapid, dar delicios, este ideal un French toast. El consta in felii de paine, imbibate in ou si lapte, prajite in unt, iar apoi servite cu ceva dulce ori chiar cu bacon si branza. De aceea, mai este cunoscut drept paine cu ou.

Echivalentul French toast-ului in Quebec poarta denumirea de pain dore, iar in Belgia si New Orleans, pain perdu. French toast-ul e cunoscut de foarte mult timp. In secolul al IV-lea sau al V-lea se pregatea fara oua, dar cu lapte. Era popular si in Anglia, in Evul Mediu.

Trucuri pentru French toast
- foloseste paine veche, pentru ca cea proaspata tinde sa se sfarame;
- feliaza painea subtire. Cu cat absoarbe mai mult din mixul cu oua, cu atat va fi mai fina;
- imbiba painea in jur de 5 minute pe fiecare parte. Astfel, va fi mai frageda;
- prajeste French toast-ul intr-o tigaie mai grea, intrucat retine caldura mai mult timp;
- pentru aroma, foloseste unt la prajit, dar ai grija ca temperatura sa fie medie (untul arde mai usor decat uleiul);
- asigura-te ca tigaia este incinsa, pentru ca painea sa prinda crusta aurie.

In general, mixul se pregateste din: ou, lapte, zahar, faina, putina sare, vanilie, unt topit.
French toast se serveste cu miere de albine, gem, sirop de artar, zahar pudra, sirop de mere, ciocolata, fructe, bacon, branza, scortisoara, vanilie, dar si cu maioneza sau ketchup.
In unele retete se mentioneaza ca poti umple French toast-ul cu capsuni, banane sau alte fructe. Cel facut in stil Hong-Kong e pregatit cu mix de soia, prajit si servit cu unt, sirop si miere de albine.

Foto: Wikipedia

Autor:  Alina Tibichi