Site coolinaria.ro

Dieta in Postul Pastelui


Dieta in Postul Pastelui Se spune ca Postul Pastelui este cel mai restrictiv dintre toate posturile de peste an. Fata de restul, are mult mai putine dezlegari la peste.

Inca din vremurile de demult, oamenii se abtineau in Postul Pastelui de la produsele de origine animala, optand pentru un regim in totalitate vegan, timp de 40 de zile. De asemenea, nu era permis consumul de alcool.

Pentru multe persoane, Postul Pastelui constituie, in plus, o modalitate mai usoara de a slabi. Urmand un regim fara carne si lactate, nu numai ca respecti conditiile postului, dar mai si dai jos kilogramele in plus.

In ciuda celor doua restrictii, exista o varietate de retete de post gustoase si sanatoase. Poti incerca: ciorbe, supe, tocanite, paste cu legume, curry cu vinete, pizza de post (cu ceapa, rosii etc.), legume cu taitei (taitei caramelizati in zahar, cu fasole si anghinare) etc.

Iar daca vrei sa si slabesti, atunci trebuie sa te abtii complet de la prajituri, ciocolata, prajiturele, inghetata, chiar daca sunt in variante de post.
Din categoria bauturilor interzise fac parte sucurile carbogazoase si alcoolul. Nu uita sa te hidratezi suficient. Corpul are nevoie de suficiente lichide si pentru a face fata sarcinilor zilnice, si pentru a elimina toxinele acumulate.

Alternativa consta intr-o dieta vegetariana timp de 40 de zile, adica doar legume, fructe, seminte, nuci si boabe de leguminoase. Alte alimente ideale pentru post: soia, fructe uscate, lapte de migdale.
Sursa de calorii necesare organismului o reprezinta fructele si legumele. Pentru fibre, avem la dispozitie fasolea, lintea, nautul.

Sa nu uitam ca, in perioada aceasta, pietele sunt pline de verdeturi de sezon. Trebuie sa profitam de produsele locale sezoniere cat mai mult. Ba mai mult, datorita acestora putem face si o detoxifiere a organismului.

Cel mai bine este sa te consulti cu un specialist inainte de a urma dieta din Postul Pastelui, intrucat acesta are mai multe nivele si pot aparea probleme de sanatate.

Autor:  Alina Tibichi