Site coolinaria.ro

Uleiul de palmier si calitatile sale


Uleiul de palmier si calitatile sale Ni se recomanda adesea sa renuntam la uleiul de floarea sorelui, cu care suntem obisnuiti, si sa folosim altceva mai sanatos pentru gatit. Altceva ce? Uleiul de masline este foarte bun, dar pentru salate, ca daca vrei sa calesti o ceapa nu este tocmai eficient. Ei bine exista o solutie: uleiul de palmier. Il vei recunoaste imediat in magazine pentru ca se comercializeaza, de obicei, in niste bidonase de plastic de 3l. Are consistenta unei unturi si acest lucru te va ogliga sa-l incingi bine inainte de a trece la gatit (ceea ce este o regula in bucatarie).

Calitatile uleiului de palmier sunt multiple si se rasfrang atat asupra sanatatii noastre dar si asupra laturii economice a vietii. Uleiul de palmier poate fi folosit la gatit de mai multe ori pentru ca nu-si pierde calitatile si nu-si schimba culoarea.

Compozitia uleiului de palmier este similata cu cea a tesutului adipos al unei persoane sanatoase si, prin urmare, este foarte bine tratat de organism fara a-i provoca neplaceri. El este absorbit si digerat cu usurinta si nu influenteaza in mod negativ metabolismul.

Nu contine colesterol si reprezinta o sursa extraordinara de vitaminele A si E si de betacaroten. Uleiul rosu de palmier poate constitui un supliment nutritiv eficient pentru copii. Este un antioxidant puternic si are un rol esential in prevenirea cancerului, artritei, arterosclerozei si maladiei Alzheimer.

Pe langa toate aceste beneficii este usor de folosit pentru gatit (atat in tigaie cat si in tava la cuptor) si nu le imprima preparatelor vreun gust specific. Este gustos si sanatos in acelasi timp si te ajuta sa faci si economii (chiar daca pretul s-ar putea sa ti se para cam mare nu uita ca are o consistenta vascoasa si nu vei avea nevoie decat de o lingura de ulei de palmier pentru a face cateva portii mari si nesanatoase de cartofi prajiti J)

Autor:  Raluca Alupoaie