Site coolinaria.ro

3 retete de desert cu migdale


3 retete de desert cu migdale Prajiturile cu migdale sunt usor de facut, gustoase si aromate. Pot fi servite atat la cafea, dimineata, cat si dupa-amiaza, la un ceai, ori chiar de luat la pachet la serviciu.
Iata ce retete de desert cu migdale iti propunem noi:

1. Triunghiuri cu migdale si ciocolata
Ingrediente

cca 300 gr migdale maruntite, 4 albusuri mari, 5 linguri de unt nesarat topit, 35 biscuiti crocanti cu ciocolata, 400 gr fulgi de cocos indulciti, cca 415 ml lapte condensat dulce, cca 300 g ciocolata maruntita.

Mod de preparare
Prima data se incinge cuptorul la 180 grade Celsius, dupa care se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se trec biscuitii prin robotul de bucatarie ca sa se faramiteze, apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza.
Compozitia rezultata se pune in tava si se da la cuptor pentru 7-8 minute.
Intre timp, se amesteca laptele condensat cu fulgii de cocos si cu albusurile, dupa care se incorporeaza trei sferturi din migdale.
Se scoate tava din cuptor, se distribuie uniform bucatelele de ciocolata, iar deasupra se pune din mixtura cu cocos.
La final, se presara restul de migdale si se da la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand se rumeneste. Se serveste in forma de triunghi.

2. Briose cu migdale
Ingrediente

2 oua, 4 lingurite esenta de migdale, 1 lingurita praf de copt, 150 gr zahar, 460 gr unt moale, 165 gr zahar brun, 500 gr faina.
Ingrediente pentru umplutura
1 albus, migdale maruntite, cca 50 gr migdale date prin robotul de bucatarie, lapte, 1/2 lingurita suc de lamaie, 100 gr zahar.

Mod de preparare
Se amesteca untul si zaharul in jur de 5 minute, apoi se pun extractul si ouale.
Se omogenizeaza, dupa care se adauga praful de copt si faina. Se baga in frigider.
Intre timp, se amesteca migdalele date prin robotul de bucatarie, albusul, zaharul si sucul de lamaie.
Se ia cate o bucata de aluat, se marunteste, iar fiecare bucatica se pune in cate o forma de briosa, apasand foarte usor.
Se adauga o jumatate de lingurita de umplutura, se acopera cu mici cerculete facute tot din aluat, se unge cu putin lapte, se pune cate o migdala, iar apoi se da la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 grade Celsius.

3. Prajitura simpla cu migdale
Ingrediente

2 1/2 lingurite esenta de migdale, 250 gr faina, 4 oua, 400 gr zahar, 460 gr unt topit, zahar pudra.

Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul pana cand se coloreaza, apoi se pun extractul si untul.
Treptat, se incorporeaza si faina si se amesteca bine.
Umplutura obtinuta se pune intr-o tava de copt gresata si se da la cuptor pentru 30-35 minute, la 170 grade Celsius sau pana cand trece testul scobitorii.
Se lasa la racit pe un gratar. Inainte de servire, se presara zahar pudra.

Autor:  Alina Tibichi