Site coolinaria.ro

10 idei de retete cu pui la gratar


10 idei de retete cu pui la gratar Iti place sa gatesti cu carne de pui, dar ai ramas in pana de idei? Atunci incearca si niste retete de pui la gratar, absolut delicioase, usor de facut si ideale ca pachet pentru excursii, scoala, job etc.

1. Pui cu sos teriyaki
Ingrediente

pui la gratar, 1 catel de usturoi, 2 linguri sos de soia, 2 lingurite mirin, 2 lingurite zahar pudra, 1 lingura apa
Mod de preparare
Pune toate ingredientele, cu exceptia carnii, intr-o tigaie mai mare, la foc potrivit. Cand e gata, opreste focul, pune carnea intr-o farfurie si toarna peste ea sosul obtinut. Poti servi cu taitei sau orez.

2. Cuscus cu pui si mango
Ingrediente

cca 400 ml supa de pui, cca 350 gr cuscus, mango, coriandru, migdale prajite, carne de pui
Mod de preparare
Pune supa la fiert, foc potrivit. Cand da in clocot, adauga cuscusul, acopera oala cu un capac si lasa asa in jur de 5 minute sau pana cand e absorbita supa. Amesteca usor cu o furculita ca sa fie cat mai pufos cuscusul. Pune dupa aceea carnea la gratar, migdalele prajite, coriandrul proaspat tocat, mango taiat marunt si coaja de lamaie.

3. Pui cu pachetele de orez si legume
Ingrediente

foi de orez, castraveti, morcovi, avocado, ardei gras, salata verde Iceberg, carne de pui la gratar
Mod de preparare
Umezeste foile de orez conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi pune pe ele bucatele de carne pregatita la gratar, morcov feliat fin, ardei gras, castraveti, salata verde si avocado. Impatureste cu grija si serveste cu sos dulce de chilli.

4. Pui cu quinoa si dressing pesto
Ingrediente

cca 230 gr quinoa, cca 450 ml apa, frunze de busuioc, rosii, masline Kalamata, branza feta, sos pesto, 2 linguri de otet balsamic alb Mod de preparare
Pregateste quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge apoi de lichid si lasa sa se usuce. Adauga bucatelele de carne la gratar, busuiocul, rosiile, maslinele si branza fetta marinata si scursa. Separat pregateste un mix din 2 linguri de sos pesto si 2 linguri de otet balsamic alb. Pune mixul peste restul de ingrediente si amesteca.

5. Pui cu salata de varza si chili
Ingrediente

pui la gratar, varza verde, morcov ras, ceapa verde feliata, ardei gras feliat, frunze de menta proaspata, frunze de coriandru
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele. Separat, pregateste un sos din 2 linguri de zeama de lime, 2 linguri sos dulce de chili si 2 lingurite sos de soia. Pune sosul in bolul cu restul de ingrediente si amesteca inca o data.

6. Pui cu pasta de rosii deshidratate
Ingrediente

carne de pui la gratar, ceapa verde, usturoi, rosii deshidratate, frunze de busuioc, smantana, mustar cu cereale integrale
Mod de preparare
Gateste ceapa feliata subtire, usturoiul pisat, rosiile si mustarul intr-o tigaie, apoi pune carnea de pui, busuiocul si smantana. La final potriveste gustul si serveste cu paste fettuccine.

7. Burgeri cu carne de pui
Ingrediente

chifla, pui la gratar, branza, castraveti murati cu marar, salata de varza
Mod de preparare
Taie in doua chifla, apoi rumeneste-o. Pune pe o jumatate carne de pui, branza, muraturi si salata de varza si acopera cu cealalta jumatate de chifla.

8. Pui cu sos de ierburi aromate
Ingrediente

cca 130 gr ierburi aromate proaspat tocate, usturoi zdrobit, ulei de masline, 2 linguri zeama de lamaie, capere, arpagic, busuioc, carne la gratar
Mod de preparare
Amesteca ingredientele, apoi pune carnea si omogenizeaza. Poti servi cu cartofi la aburi.

9. Pui cu supa de taitei si porumb
Ingrediente

1 L supa de pui, cca 500 ml apa, 125 gr porumb cremos, 2 lingurite sos de soia, usturoi zdrobit, pui la gratar, taitei de orez
Mod de preparare
Pune ingredientele intr-o oala mai mare, la foc potrivit. Lasa sa inceapa sa fiarba, dupa care incorporeaza carnea. Lasa sa fiarba la foc mic. Spre final pune taiteii. Mai lasa un minut, apoi opreste focul.

10. Quesadilla picant cu carne de pui
Ingrediente

tortilla, sos de salsa, spanac, carne de pui la gratar, branza Cheddar razuita, smantana, guacamole
Mod de preparare
Intinde pe o foaie de tortilla sosul, carnea, branza si spanacul. Acopera cu a doua foaie de tortilla, pune totul intr-un sandwich-maker ca sa se rumeneasca, apoi serveste cu guacamole sau smantana.

Autor:  Alina Tibichi