Site coolinaria.ro

4 retete de desert cu ardei iute


4 retete de desert cu ardei iute Surprinde-ti familia ori musafirii cu ceva neobisnuit. Alege cateva retete de desert maiā€¦ condimentate sau reinventeaza-le pe cele pe care le stii deja. Nu uita sa cumperi ingredientul principal: ardeiul iute.
Iata ce deserturi cu ardei iute iti propunem noi:

Ananas picant pane
Ingrediente

cca 450 g bucatele de ananas, 2 ardei Jalapeno maruntiti, 2 catei de usturoi tocati marunt, 2 oua, 3 fire de arpagic tocate foarte subtire, 1/2 lingurita turmeric, 125 ml ulei de masline extravirgin, 125 ml lapte, 150 g faina.

Mod de preparare
Se amesteca ananasul cu ardeiul iute, usturoiul, arpagicul si turmericul.
Separat se pregateste o pasta din faina, lapte si oua.
Ambele compozitii se baga in frigider pentru aproximativ 4 ore.
Dupa aceea se amesteca continuturile celor doua boluri si se rumeneste ananasul in ulei incins, in jur de 4-6 minute. Se raceste inainte de servire.
Poate fi servit si ca desert, si ca aperitiv.

Sorbet de grepfrut cu tequila
Ingrediente

sucul de la 4 grepfruturi mari, 6 linguri de tequila, 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, 50 g zahar, cca 240 ml sirop de porumb, cca 12 ml suc proaspat de lime sau 2 lingurite de coaja rasa de lime.

Mod de preparare
Se mixeaza toate ingredientele, se dau la rece pentru aproximativ 3 ore, apoi se trec prin masina de facut inghetata.
Trebuie sa stea la rece cel putin 4 ore inainte de servire.

Fursecuri cu scortisoara si ardei iute
Ingrediente

1 galbenus, foarte putina sare, 1 1/2 lingurita de scortisoara, 1/2 lingurita ardei iute uscat sau 1/4 lingurita piper cayenne, cca 100 g unt, cca 20 g migdale maruntite, 50 g alune maruntite, cca 170 g faina, cca 60 g zahar pudra.
Pentru decor: pudra de cacao.

Mod de preparare
Daca folosesti chili uscat, zdrobeste-l cat mai bine posibil, iar apoi ia o jumatate de lingurita din el.
Da prin robotul de bucatarie primele 6 ingrediente.
Incinge o tigaie la foc mediu spre mare si rumeneste migdalele. Ia-le apoi din tigaie si pune-le peste restul de ingrediente.
Adauga in mix untul taiat bucatele si galbenusul. Trece totul prin robotul de bucatarie pana obtii un aluat.
Framanta-l bine, modeleaza-l sub forma de bila, inveleste-l in folie alimentara si baga-l in frigider pentru aproximativ o jumatate de ora.
Tapeteaza o tava de copt mai mare cu hartie de copt.
Imparte aluatul in 10, iar fiecare bucata in 4.
Ruleaza apoi fiecare bucata de vreo 7-8 cm lungime.
Pune fursecurile in tava, sub forma de semiluna.
Inainte de a se coace, fursecurile trebuie sa stea intr-un loc racoros, pentru 30-60 minute.
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius si baga fursecurile in el.
Dupa vreo 10 minute scoate-le, lasa-le sa se raceasca pe un gratar si pudreaza-le cu cacao.

Crema de zahar ars cu ghimbir si chili
Ingrediente

8 galbenusuri, 2 linguri lichior de portocale, 2 linguri de radacina de ghimbir rasa fin, 150 g zahar granulat, cca 470 g smantana, 2 buc. ardei iute tocati, 1 ardei iute uscat Habanero (curatat de seminte sau facut pudra).

Mod de preparare
Se bat galbenusurile cu zahar pana cand acesta se dizolva complet, iar compozitia e subtire si capata o culoare galben pal.
Se adauga lichiorul, smantana, ardeiul iute si radacina de ghimbir.
Se pune compozitia la bain-marie.
Se amesteca in mod constant in ea in jur de 30-45 minute sau pana cand se ingroasa suficient cat sa se tina de o lingura de lemn atunci cand e introdusa in mix.
Se indeparteaza crema de sursa de caldura si se pune intr-un bol mare intrucat se ingroasa pe masura ce se raceste.
Dupa cel putin 2 ore de stat la rece sau chiar peste noapte, se pune crema in mai multe boluri, se presara cam 2 linguri de zahar peste fiecare si se caramelizeaza cu fier pentru caramelizat.

Autor:  Alina Tibichi