Site coolinaria.ro

15 alimente bune pentru slabit


15 alimente bune pentru slabit Silueta perfecta se dobandeste cu sacrificii, efort si vointa. Degeaba incepi o dieta daca te plictisesti repede si renunti. Nu numai fizicul are de pierdut, ci si psihicul.

Te gandesti ca nu esti in stare sa respecti un regim alimentar adecvat si te obisnuiesti cu ideea ca mai mult de atat nu poti face. De fapt, poti, si nici macar nu trebuie sa urmezi alta cura de slabire. Trebuie doar sa faci mici schimbari in regimul alimentar.

Iata cateva produse pe care nu trebuie sa le ocolesti daca vrei sa dai jos niste kilograme:

1. Carnea de vita este potrivita pentru cina. De ce? Are multe proteine, astfel ca te ajuta sa slabesti, dar nu-ti afecteaza masa musculara.

Supa de pui

2. Supa. Un bol cu supa de pui poate sa tina sub control apetitul. In el ai si fibre, si vitamine, si minerale, iar asta datorita bucatilor de carne si a legumelor. Potrivit cercetatorilor, chiar si o singura farfurie de supa este suficienta pentru creier ca sa perceapa senzatia de satietate.

3. Oua. Renunta la ideea de a manca niste covrigi la micul dejun. Alege ouale. Au multe proteine si te tin satul mai mult timp.

Fasole

4. Fasolea contine colecistochinina, un hormon care suprima apetitul. Potrivit unui studiu efectuat pe opt barbati, nivelul acestui hormon a fost de doua ori mai mare dupa o masa care a constat in fasole decat dupa una cu putine fibre (lapte si orez). De asemenea, sunt dovezi ca fasolea mentine la acelasi nivel zaharul din sange. Asadar, nu ti se face foame repede. In plus, are multe fibre si poate scadea nivelul colesterolului din sange.

5. Tofu are proteine si da senzatie de satietate.
6. Cerealele cu multe fibre sunt ideale si pentru digestie.

Salata

7. Salata. Poti controla numarul de calori mancand o salata mare. Bineinteles, trebuie sa ai grija la dressing. Potrivit unui studiu efectuat pe un esantion de 42 femei, cele care au mancat o salata mare si cu putine calorii au consumat apoi cu 12% mai putine paste decat cele care au mancat ce au vrut si cat au vrut. In plus, salata contine si vitaminele C si E, licopen, acid folic si carotenoizi.

8. Ardei iute. Datorita capsaicinei, el suprima apetitul. Mai mult, pune si sangele in miscare.

Mere si pere

9. Perele si merele contin pectina, o fibra care scade nivelul de zahar din sange si care micsoreaza nevoia de gustare dintre mese. Astfel se explica numarul de kilograme date jos de cateva brazilience cu greutatea peste medie, aflate la dieta, care au mancat zilnic, timp de trei saptamani, cate trei mere sau pere mici. Ele au slabit mai mult decat femeile care au urmat aceeasi dieta, dar care au mancat cate trei prajiturele cu ovaz zilnic in loc de fructe.

10. Grepfrut. Conform unui studiu din 2006, o jumatate de grepfrut mancata inainte de fiecare masa ori suc baut de trei ori pe zi ajuta la slabire si mai mult. Fitochimicalele din grepfrut reduc nivelul de insulina, un proces care forteaza organismul sa transforme caloriile mai degraba in energie decat in celulita.

Nuci

11. Nucile au calorii, dar si acizi grasi omega-3, despre care se stie ca pot diminua riscul aparitiei afectiunilor inimii. 12. Scortisoara controleaza efectele cresterii nivelului de insulina dupa fiecare masa. Se crede ca un sfert de lingurita de scortisoara consumat zilnic scade nivelul zaharului, colesterolul si numarul de trigliceride la persoanele cu diabet de tip 2.

13. Ceaiul verde are antioxidanti care stimuleaza organismul si arderea grasimilor. In plus, se pare ca scade si nivelul colesterolului rau.

Ulei de masline si otet

14. Ulei de masline extravirgin: contine grasimi mono-nesaturate, asadar grasimi sanatoase. Daca iti pregatesti o salata, inlocuieste uleiul obisnuit cu cel de masline.
15. Otetul accentueaza senzatia de satietate, astfel ca mananci mai putin. De ce? Acidul acetic din el poate sa incetineasca transportul hranei din stomac in intestine, astfel ca te simti plin mai mult timp. De asemenea, otetul poate incetini cresterea nivelului de zahar din sange dupa ce ai mancat carbohidrati rafinati, cum ar fi paine alba sau prajiturele.

Autor:  Alina Tibichi