Site coolinaria.ro

Proiectul "Deserturi de poveste" + invitatie eveniment


Proiectul Proiectul "Deserturi de poveste" isi propune sa promoveze cultura si traditia famililor vechi boieresti din Romania prin intermediul deserturilor si al "cofeturilor" vechi, ale caror secrete de preparare au fost mostenite si pastrate in familie.

In cadrul acestui proiect, 8 reprezentanti ai unor familii boieresti cu traditie vor vorbi despre felul in care au fost crescuti si vor oferi spre publicare povestiri interesante despre membrii marcanti ai familiilor lor.
Astfel, fiecare desert va fi insotit de povesti si intamplari amuzante sau amintiri referitoare la perioada in care era folosit, precum si istorii ale familiei respective.

Printre personalitatile care vor fi invitate sa se alature proiectului si sa-l sustina cu povestiri si retete de deserturi boieresti se numara: Familia Ratiu, Mihai Ghyka, Radu Florescu, Neagu Djuvara, Constantin Balaceanu-Stolnici, Toader Paleologu, Dimitrie Sturdza etc.

Incepand din iunie, in fiecare luna vor fi promovate prin intermediul Coolinaria cate 2 deserturi ale caror povesti vor fi prezentate, mentionandu-se ca pot fi degustate la unul dintre restaurantele partenere ale proiectului.

Tot in fiecare luna, va fi organizat cate un eveniment special, vintage ("Ceai dansant"), in care vor fi degustate "deserturi de poveste", se va asculta muzica din perioada interbelica si se va servi serbet, ceai si prajiturele.

Deocamdata, profitam de ocazie pentru a va invita la un eveniment similar din cadrul proiectului "Descopera traditiile culinare romanesti", tot la initiativa Russenart Communications, care va avea loc joi, 30 mai, incepand cu ora 19 la restaurantul "Casa Oprescu" din Parcul Tineretului, si anume: PETRECEREA ARDELENEASCA! Va asteptam!

Autor:  Liana Hardt