Site coolinaria.ro

Sugestii pentru un dejun usor


Sugestii pentru un dejun usor Iata o lista utila de produse alimentare care va vor ajuta sa pregatiti un dejun usor menit sa contribuie la mentinerea unei greutati de invidiat sau chiar sa aduca scaderi dorite in greutate. Aceste produse alimentare contin si vitamine si minerale suficiente incat sa ofere organismului energia necesara peste zi fara a cauza probleme de sanatate.

Afinele - contin antioxidanti, fito-flavonoizi si vitamina C meniti sa scada riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare, a cancerului si sa previna aparitia inflamatiilor. La varstnici afinele combat problemele de memorie pe termen scurt. Cu cat vor fi mai inchise la culoare cu atat mai multi antioxidanti vor avea. Sunt la fel de benefici si proaspete si congelate.

Carne de vita fara grasime - un aliment foarte benefic mai ales in cazul femeilor cu deficit mare de fier. Rezolva problemele cauzate de oboseala, stres si slaba ptere de concentrare si mareste capacitatea organismului de rezistenta la boala.

Ierburi proaspete si condimente aromate - si acestea contin multi antioxidanti, uneori mai multe decat in cazul fructelor. Oregano, de exemplu, este recunoscut pentru aceste proprietati extraordinare.

Legume - in special legumele boabe ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si stimuleaza apetitul alimentar. In plus sunt bogate in fibre si nutrimente diverse si nu contin grasimi mai deloc. Ofera multa energie peste zi si sunt uneori superioare anumitor produse pe baza de carne in ce priveste necesarul de proteine oferit.

Ovazul - ar trebui consumat mai des acest produs alimentar care se vinde fie simplu fie sub forma de fulgi. Ovazul ofera si un necesar de proteine, dar si fibre alimentare, grasimi sanatoase, vitamine si minerale. Reduce nivelul de colesterol din sange si tensiunea arteriala. Se recomanda produsul cat mai natural si nu in compozitii unde este prezent zaharul sau indulcitorii.

Portocalele - vitamina C si compusii fito-chimici ajuta la prevenirea cancerului de san si a bolilor de inima. Portocalele contin potasiu ceea ce ajuta la procesele de hidratare si la reglarea presiunii arteriale.

Spanacul - Nu fierul este ceea ce cautam atunci cand consumam spanac ci mai degraba complexul de vitamine B care ajuta la sanatatea fatului in cazurile de graviditate, la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima, dementa si chiar cancerul de colon.

Rosiile - sunt buni antioxidanti, includ betacaroteni, vitamina E si vitamina C. Atat in forma naturala cat si ca suc de rosii sau bulion se recomanda consumul lor zilnic intrucat rosiile pot fi privite ca adevarate farmacii naturiste, surse de vitamine si minerale.

Iaurtul - foarte util la reglarea proceselor sistemului digestiv iaurtul ofera bacterii "sanatoase" care protejeaza intestinul de aparitia unor probleme grave. Iaurtul degresat este mai sanatos, de multe ori acest produs fiind fortificat cu vitamine si minerale utile insa atentie la continutul de zahar, in aceasta situatie recomandandu-se moderatie.

Autor:   Lucia Mihailescu