Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit frigarui


Sfaturi pentru gatit frigarui Metoda prepararii cu ajutorul betisoarelor de frigarui e utilizata foarte mult in bucataria Orientului Mijlociu.

Intr-un timp rapid, in bucatarie sau la gratar, poti sa pregatesti felul principal si chiar desertul. Nu-ti trebuie decat carne, legume, ciuperci si diverse fructe.

Ca sa-ti iasa cele mai bune frigarui, iata ce trebuie sa stii despre ele:

- inainte de a le folosi, cufunda betele de frigarui din lemn in apa sau in supa de pui ori vita pentru cel putin 20 de minute. Nu conteaza din ce lemn sunt facute;
- pentru un gust si mai bun, marineaza carnea inainte de a face frigarui. In Spania, carnea e marinata cu usturoi si ardei iute si abia apoi infipta pe frigarui;
Frigarui
- daca folosesti bete de frigarui din metal, greseaza-le cu putin ulei inainte de a infige preparatele in ele. In acest caz, ai nevoie de un ulei care sa reziste la temperaturi ridicate, cum ar fi cel vegetal;

- ai grija ca preparatele sa aiba o dimensiune potrivita pentru betisoare. Bucatarii spun ca ideal ar fi sa le tai in bucati mici;
- daca infigi in betisoare mai multe tipuri de alimente, asigura-te ca toate au nevoie de acelasi timp de gatire. In caz contrar, unele se vor arde, altele nu vor fi coapte suficient;

- carnea trebuie taiata nici prea gros, nici prea subtire;
- unge cu ulei si gratarul, ca sa nu se lipeasca frigaruile de el;
- frigaruile se pune pe foc mediu spre mic, cu capetele spre marginea grillului;

Suport frigarui

- incearca sa misti frigaruile cat mai putin si cand le pregatesti, si cand le pui pe gratar, ca sa nu risti sa se rupa vreo bucatica de carne ori leguma;
- serveste frigaruile imediat ce s-au facut;

- betisoarele de lemn trebuie aruncate dupa utilizare;
- pe frigarui merg de minune si fructe (ananas, piersici);
- in Puerto Rico, in betisoarele de frigarui se infig si una-doua felii de paine.

Autor:  Alina Tibichi