Site coolinaria.ro

Cu acid sau fara acid?


Cu acid sau fara acid? Stim deja ca pentru a fi sanatosi, plini de energie, supli, tineri, etc trebuie sa bem cel putin 2l de apa pe zi. Dar efectul este acelasi pentru orice fel de apa consumata? Sau trebuie sa avem grija nu numai cat bem ci si ce bem?

Desigur ca, la fel ca in orice alta situatie, nu conteaza doar cantitatea ci si calitatea. De cand cu teoria consumului de apa s-a impus o noua moda: a apei plate cu lamaie, consumate de orice doamna sau domnisoara care se respecta, in momentul iesirii la restaurant. Sunt de acord si respect aceste persoane (cu conditia sa nu faca gestul cu pricina doar de ochii lumii), doar ca eu nu pot pana nu bag si niste acid. Cred ca as putea bea nonstop apa plata (ceea ce nu ar fi rau deloc) si tot nu mi-as putea potoli setea. Dar oare o fi atat de rau daca imi place apa acidulata? M-am pus pe informat si iata ce am aflat:
Cel mai indicat ar fi sa consumam ape minerale naturale, cele pe care le gasim direct de la izvoare. in functie de specificul continutului lor (sulf, fier, magneziu) acestea pot constitui remedii importante in combaterea unor boli (boli ale tractului digestiv, indigestie, probleme de asimilare a calciului, pietre la rinichi, etc) – acest lucru este valabil pentru cei care pot trece peste gustul si mirosul puternic si neplacut. Daca nu, se recomanda apa minerala imbogatita in mod natural cu dioxid de carbon, este mai acidulata, stimuleaza digestia, da energie, tempereaza pofta de mancare, dar nu te baloneaza si nu-ti da peste cap metabolismul.

Apa plata este desigur cea mai recomandata si cea mai tolerata de organism in cantitati mari. Este indicata mai ales persoanelor supraponderale care, pe langa cei 2l obligatorii pe zi, trebuie sa adauge cate un pahar pentru fiecare 10kg pe care le au.

Beti apa, cat mai multa, mai ales in timpul sezonului cald. Repartizati cantitatea recomandata pe tot parcursul zilei, iar daca nu v-a fost sete pana seara, nu incercati sa recuperati totul inainte de culcare.

Autor:  Raluca Alupoaie