Site coolinaria.ro

19 idei de retete pentru umplut ravioli


19 idei de retete pentru umplut ravioli Despre ravioli stim ca sunt o mancare tipic italiana, dar se pare ca acesti coltunasi umpluti au ajuns pe continentul european, de fapt, din China, urmand binecunoscutul traseu al Drumului Matasii.

Cand se mananca de frupt, umplutura lor se pregateste din carne si produse lactate.

Inainte de servire, poti prepara un sos de rosii, iar in farfurie sa pui si legume gatite ori sos cremos, facut cu supa de pui.
Pentru ravioli dulce foloseste fructe sau gemuri.

Pentru ca totul sa fie facut in casa, ocupa-te mai intai de ravioli, apoi alege umplutura.
Daca vrei sa faci rapid si usor ravioli de casa in forme deosebite, foloseste un set pentru ravioli.

Iata cateva idei clasice pentru umplut ravioli:



1. Ravioli cu carnaciori si sos marinat de rosii
Mai intai gatesti carnaciorii italieni cu spanac proaspat, branza ricotta si salvie proaspata, apoi umpli ravioli.
Ca sa fie si mai bun, pregatesti un sos de rosii ca pentru o mancare cu specific italian.

2. Ravioli cu ciuperci
Este o combinatie simpla de ciuperci proaspete si ciuperci porcini uscate.
Le amesteci cu parmezan ras, ulei de masline si arpagic taiat.



3. Ravioli cu crab si sos cremos
Ai nevoie de: crab, piper negru, ceapa, usturoi, unt, seminte de fenicul, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, capere si gogosar.
Sosul se pregateste din: smantana, piper negru, sare, faina, unt, usturoi, ceapa, parmezan / gorgonzola, patrunjel italian, busuioc, arpagic, rozmarin, oregano, cimbru.

4. Ravioli cu dovlecel si sos de unt
Mai intai coci dovlecelul, apoi il amesteci cu parmezan si nucsoara si umpli ravioli.
Pentru decor, poti folosi ierburi aromatice, branza rasa ori unt.



5. Ravioli cu rosii in sos marinara
Ingrediente: cateva felii de pancetta (sunca), ceapa, ulei de masline, usturoi, busuioc, patrunjel, otet balsamic, vin rosu sec, rosii Roma.
In aproximativ 50 de minute le poti servi, din care 20 de minute stau in cuptor.

6. Ravioli cu sos de vin
Ca sa-i dai aroma sosului clasic de vin, foloseste busuioc proaspat si usturoi.



Alte idei de umplutura pentru ravioli
- creveti tocati si gatiti cu parmezan, patrunjel si putin ardei cayenne;
- dovlecel copt cu nucsoara si salvie;
- andive cu zucchini tocat, carnaciori vegetarieni si rosii;
- pui la rotisor cu sos de iaurt grecesc, din lapte de bivolita;

- spanac sotat cu un varf de cutit de nucsoara si ciuperci portobello;
- spanac la aburi cu pui la rotisor, parmezan si nuci tocate;
- zucchini ras cu branza de capra si cimbru proaspat tocat;
- ciuperci facute cu usturoi si branza ricotta. Pentru aroma, foloseste ciuperci porcini sau shiitake;



- carne de pui maruntita, cu rosii, branza cheddar si bacon;
- friptura din carne mai slaba, cu morcovi razuiti, sos de soia si ciuperci;
- friptura din carne mai slaba, sotata cu ciuperci si broccoli;
- mere coapte cu scortisoara, nucsoara si nuci pecan;
- afine amestecate cu branza ricotta si coaja rasa de lamaie.

Foto: Flickr & Decorix

Autor:  Alina Tibichi