Site coolinaria.ro

Cele mai bune alimente pentru un somn sanatos


Cele mai bune alimente pentru un somn sanatos De cand ma stiu am avut probleme cu somnul. Cauzele sunt multiple dar totusi, care este secretul unui somn linistit timp de 7 sau 8 ore? Mergi in bucatarie cu 90 de minute inainte de ora ta obisnuita de culcare si fa-ti o mica gustare (dar ai grija sa nu depaseasca 200 de calorii pentru a nu iti incarca sistemul digestiv). Ai grija sa incluzi si 2 sau 3 alimente dintre cele pe care ti le voi prezenta mai jos pentru a dobandi un somn sanatos si linistit.

Bananele sunt cele mai important aliment impotriva insomniei. Sunt practic un somnifer natural invelit in coaja. Pe langa melatonina si serotonina, bananele contin si magneziu, cel care ajuta la relaxarea musculara. Consumul de lapte caldut inainte de culcare chiar te ajuta sa adormi, nu este un mit. Laptele contine un aminoacid care are un efect asemanator cu cel al sedativelor, dar si calciu care ajuta creierul sa poate folosi acest amonoacid. Un rol covarsitor il are si efectul intoarcerii la copilarie, cand pentru a te linisti, mama iti dadea sticluta cu lapte cald.

Ceaiul de musetel este un inlocuitor foarte bun al laptelui pentru ca are un usor efect sedativ. Este un adevarat antidot natural pentru o minte si un trup nelinistit. Mirea de albine- Picura putina miere in lapte sau in ceaiul de dinainte de culcare. Este adevarat ca excesul de zahar inainte de culcare este excitant, dar putina glucoza pe care o contine mierea relaxeaza organismul. Include in alimentatia ta suplimente nutritive pe baza de spirulina, cereale integrale (faina integrala, orez brun, ovaz) au efect de calmare asupra sistemului nervos, dar si a mintii. Carbohidratii cresc nivelul de serotonina, asigurandu-ti un somn linistit.

Ce fructe e bine sa consumi? Lamaile si fructele de padure sunt bine-venite in tratarea insomniei. Aceasta categorie de fructe are efect de calmare a mintii, si asta pentru ca nenumratele nopti nedormite au un impact asupra mintii, dar si comportamentului, persoanele respective fiind mereu obosite, nervoase.

Aceste alimente iti vor favoriza somnul si iti vor ajuta organismul sa se relaxeze. In schimb este recomandat sa renunti sa consumi, cu 2 ore inainte de ora ta de somn, alimentele care contin curry, piper, parika si produsele sarate care te impiedica sa ai o perioada de odihna corespunzatoare.

Asa-i ca deja casti?

Autor:  Simona Stefanuca