Site coolinaria.ro

Cum pregatim camara pentru iarna


Cum pregatim camara pentru iarna Se apropie cu pasi repezi sezonul conservelor si muraturilor.

Deja, multe gospodine au si sterilizat primele borcane cu gem, au fazut zarzavat, bulion, au uscat fructe etc., asadar tot felul de rezerve pentru iarna.

Ce facem, insa, cu ele?
Le punem in camara, dar ca sa avem loc pentru toate si sa ne fie cat mai usor sa umblam printre ele, trebuie sa ne organizam putin.

Imagineaza-ti ca, de fapt, camara este un frigider. Cand deschizi usa, trebuie sa le vezi pe toate din prima.
Iata cum trebuie sa procedezi:

1. Incepe sa faci curatenie in lucrurile pe care le ai acum in camara.
Nu le scoate pe toate odata, ci ia-le pe rand si sorteaza-le simultan. Poate unele borcane au termenul de valabilitate expirat, deci trebuie aruncate. Altele posibil sa fie inca bune.
S-ar putea sa gasesti unele produse in cazul carora ai uitat cand le-ai cumparat. Mai bine arunca-le si pe alea!

2. Asigura-te ca ti-ai cumparat 1-2 role de etichete adezive, ca sa notezi mai usor pe fiecare borcan continutul si data sterilizarii.

3. Pune borcanele cu fructe si legume pe rafturi separate, ca sa-ti fie foarte usor dupa ceea sa iei ce iti trebuie.

4. Cumpara-ti un dulap sau incropeste inca doua rafturi, daca ti se pare ca nu ai spatiu suficient ori ca vrei sa pui mai multe borcane pe iarna fata de anul trecut. Ai grija sa fie stabile, ca sa nu ai dupa aceea surprize neplacute.

5. Pune recipientele mai grele pe gresie / parchet, ca sa nu cedeze rafturile. Asa iti va fi mai usor si cand le vei lua de acolo.

6. Pe cat posibil, foloseste recipiente transparente.
Intr-adevar, e frumos sa vezi o camera colorata, dar mai bine scoate in evidenta culorile muraturilor cu ajutorul borcanelor transparente.

7. Mentine ordinea, iar o data pe luna fa curatenie.

Autor:  Alina Tibichi