Site coolinaria.ro

Sugestii alimentare pentru combaterea celulitei


Sugestii alimentare pentru combaterea celulitei Celulita apare sub piele, ca un rezultat al interactiunii dintre grasimi si anumite elemente fibroase ale tesuturilor organismului uman. De obicei celulita se regaseste la nivelul coapselor, a soldurilor si a feselor aici fiind prezenta grasimea intr-o masura mai mare. Nu se cunosc inca cu exactitate cauzele aparitiei celulitei intrucat s-a descoperit ca nu este o boala care sa afecteze doar femeile supraponderale si ceva mai in varsta ci apare si la femeile slabute precum si la cele tinere.

Exista o legatura la nivel hormonal, in perioadele de schimbari cum sunt pubertatea, menstruatia si menopauza femeia fiind mai expusa aparitiei celulitei decat in alte perioade. Pana in prezent nu s-a descoperit nici un tratament care sa permita inlaturarea completa a celulitei, dar exista metode destul de eficiente prin care celulita sa fie combatuta si tinuta sub un control destul de riguros incetinindu-se dezvoltarea celulelor specifice acestei boli. Printre aceste metode putem aminti:
- Este necesar sa nu se ajunga la dezhidratare, recomandandu-se sa se bea multa apa peste zi;
- Cafeina, dulciurile, alcoolul si mancarea grasa favorizeaza aparitia celulitei daca nu se consuma aceste produse moderat;
- Mancarea bogata in fibre va ajuta la incetinirea dezvoltarii celulitei;
- Femeile ar trebui sa se fereasca de diuretice si laxative si sa ia asemenea produse farmaceutice doar daca este strict necesar;
- Exercitiile zilnice sunt recomandate ca modalitate eficienta de combatere a celulitei.

Curele de slabire nu vor ajuta la ameliorarea bolii insa este adevarat ca se va produce o schimbare la nivel estetic, trupul aratand ceva mai atragator decat inainte, cand era incarcat cu grasime; o cura echilibrata de slabit combinata cu exercitii fizice prescrise de medic pot face minuni in asemenea situatii. Masajele pe zonele afectate sunt si acestea recomandate nefiind nevoie de uleiuri variate pentru masaj, fiind totusi utile acelea care ajuta la o buna hidratare a pielii.

Autor:  Lucia Mihailescu